Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Změna slotu GK, nutná reinstalace?

Dobrý den, dnes jsem vyměnil slot GK z prvního do druhého z důvodu že GK je přiliš velká a potřeboval jsem zapojit Síťovou kartu do PCIe slotu. Po startu počítač naběhl jako bez ovladačů, po chvíli naskočil Ovladací panel Nvidie a s tím ostatní monitory které mám připojené, i rozlišení se vrátilo. Doporučuje se odinstalovat všechny ovladače GK a nainstalovat znova? Nebo to můžu nechat tak, děkuju moc za radu na dotaz, cením si toho.

GK: Asus GTX 1050Ti OC

MB: Asus P8Z77-M

Předmět Autor Datum
Doporučuje se odinstalovat všechny ovladače GK a nainstalovat znova? Nebo to můžu nechat tak - Muz…
XoXoChanel 16.05.2019 16:31
XoXoChanel
S tím jsem se nikdy nesetkal. GK i ostatní periferie vždy fungovaly bez ohledu na rošádu, jakou jsem…
abc1 16.05.2019 17:35
abc1
Funguje to dobře, ja jen pro zichr a ušetření času. Diky moc! poslední
Patrik V. 16.05.2019 18:57
Patrik V.

Doporučuje se odinstalovat všechny ovladače GK a nainstalovat znova? Nebo to můžu nechat tak

- Muzes to nechat tak jak to je.
- Zmena GPU na rozhrani PCIe re-instalaci ovladace nevyzaduje. (ta karta je jen znovu identifikovana, proto jsi ze startu nabehl az za chvili, pri novém, druhém spusteni uz vse jelo normalne ne ?)
* Jestli dobre rozumim, prohodil jsi jen GPU, na ktery ovladac uz mas, je tak ? Na PCIe instalovat zvlast kvuli zmeny indexu pro GPU nemusis. (ten ovladac je pro rizeni grafické karty, né pro nejaky 'peripheral component'.)

S tím jsem se nikdy nesetkal. GK i ostatní periferie vždy fungovaly bez ohledu na rošádu, jakou jsem v počítači udělal.

Jen jednou jsem narazil, když jsem přesunul TV kartu. Samozřejmě fungovala ale soft od averu byl tak debilní, že časovače měl přiřazené k té původní pozici a nešlo je ani zrušit (přitom karta to byla stejná, jenom jsem potřeboval do toho slotu něco zapojit a ona blokovala poslední volný slot potřebného typu). Technická podpora (ostatně když jsem si to kupoval byla technická podpora jako jedna z věcí, které propagovaly) radila program odinstalovat a nainstalovat znovu nejlépe nový, aktuální. Tak jsem ho odinstaloval, zjistil že ho nepotřebuju a od té doby už několik let jedu na DVScheduler.

Ale s ničím jiným jsem problém neměl, sw většinou ani nepozná, že se hw někam přesunul, to ví akorát bios nebo možná ještě drivery, nevím na jaké úrovni s hw komunikují.

Mimochodem ta síťovka by nešla zapojit na pozici grafárny? Krátký PCIexpress (x1) do dlouhého (x16) zastrčit jde a dokonce i funguje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru