Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení monitoru

Zdravím chci se zeptat. Mám dva monitory na jednom jsi třeba pustím film a na druhém je jenom plocha když prejedu Na druhý a něco pustím automaticky se to otevře na Monitoru číslo 1 kde je film. Jde nějak když už jsi třeba něco pustím na druhém monitoru aby se to otevřelo na monitoru c2? Pokud ne jde Teda aspoň nějak propojit aby oba monitory ukazovali vše zároveň? Díky za odpovědi na hloupý dotaz. ??

Předmět Autor Datum
Mám taky dva monitory. Otevřu si program na monitoru 1 a přetáhnu myší na monitor 2.
jirka44 17.05.2019 17:49
jirka44
Věci se pokud si neřeknou jinak otvírají na primárním monitoru. Nastavte si tedy jeko primární monit…
abc1 17.05.2019 18:11
abc1
Dobře díky moc nastavím to nějak a co se týče her. Když budu hrat jde udělat aby hra běžela na obou…
pista123 18.05.2019 14:03
pista123
Předpokládám, že by to měla umět samotná hra. Teda hra musí podporovat vykreslování na víc monitoru. poslední
jezekhifi 18.05.2019 15:48
jezekhifi

Věci se pokud si neřeknou jinak otvírají na primárním monitoru. Nastavte si tedy jeko primární monitor ten, na kterém nesledujete film, protože jinak vám všechna nová okna půjdou přes film. Ale na programy, které si pamatují, kde skončily, nebo si sami určují pozici (třeba uprostřed obrazovky, což jsou oba monitory najednou) to stačit nemusí (a co je horší, když změníte primární monitor, vykreslí se vám takový program klidně i mimo plochu, pokud se teda bavíme o windowsu, v linuxu to tak nefunguje, tam neni možné zobrazit okno úplně mimo obrazovku).
To že jde nastavit, který monitor je primární je jedno z vylepšení ve windows XP, předchozí to měli natvrdo a dost mě pobavila nápověda, kde radili přepojit kabely nebo fyzicky přesunout monitory.
Jo ještě je jedno takové prasácké ešení, pustit film jako vždy navrchu, takže se sice okna můžou chtít přes něj otvírat, ale zůstanou neviditelná a neruší film.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru