Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám i7 12-ti jádro, ale počítač je i tak pomalý. Může za to snad disk? (viz. screenshot)

S tými hdd vs. ssd je to relatívne čo do rýchlosti. Totižto ak je správne vyladený systém, kernel, programová tabuľka, obslužný SW, pagefile, swap sa načíta po reštarte na pozadí do RAM, využíva RAM podľa predpisu, s hdd ložiskom pracuje CPU už minimálne lebo RAM je v podstate rýchlejšia, ako ssd disk. (Samozrejme je dôležité manuálne povypínať minimálne 80% nepotrebných naplánovaných úloh bežiace sofistikovane na pozadí v Plánovači a Registroch, napr. Telemetriu, Appraiser, Ceip, Defragmentáciu, WU, kontroly certifikátov usw.).

Hlavne pri hdd je dôležité, ak dokážeš využiť na hry samostatnú virtuálnu zložku pod RAM, aby sa zložka chovala ako ssd.

V prípade HW; 16GB Ram 12-ti jádro i7, máš niekde inde problém. S novo osadeným ssd diskom nepočítaj s nejakým brutálnym zrýchlením pri hraní priblblých hier. Lebo k bežnej práci s videostrižňou, animáciou, grafikou apod., máš HW dostatočne dimenzovaný.

Na výpočty simulácie kvantového stavu subatomárnych častíc vzájomne špirálovito prepojeného časopriestoru zabudni, to chce kvantový sčot na ktorý si ľudstvo počká aspoň do 22.-23. storočia.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny