Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co vlastně dělá G-sync

Mám monitor 165hz,G-sync,co ale vlastně dělá ten G-sync vím že nějak komunikuje s GPU a počtem FPS to znamená že zabranujě lagu?....takže když budu hrát hru na 2560x1440 rozlišení a budu mít cca 30 fps tak s G-sync to bude vypadat tak jako kdybych měl 60 fps?čili obraz bude plynulý a nebude docházet k lagu?...
Diky za odpověd.

Předmět Autor Datum
Když budeš mít 30 fps, tak obraz bude pořád vypadat jako bys měl 30 fps. Jenom to synchronizuje obno…
Wikan 23.05.2019 19:25
Wikan
Nastaveni bez Syncu nesynchronizuje obraz, takze se sice muzes dostat s FPS nejvys, ale zaroven to m… poslední
RedMaX 23.05.2019 22:22
RedMaX

Nastaveni bez Syncu nesynchronizuje obraz, takze se sice muzes dostat s FPS nejvys, ale zaroven to muze a taky casto zpusobuje roztrzeni obrazu, vidis v obrazu takovy jakoby rez.

V-Sync synchronizuje obraz, takze se nemuze roztrhnout, ale je pevne dan na frekvenci monitoru pripadne na nejake jeji delene hodnoty. Musi se nastavit ve hre nebo v ovladacich. Kdyz ma grafika malo vykonu, tak ale napriklad hrajes na 60FPS a pokles na 59FPS zpusobi ve skutecnosti pokles na 30FPS, nebot se ceka na dalsi synchronizaci obrazu. To zpusobuje lagy.

G-Sync funguje jako V-Sync ,ale navic pri poklesu na 59FPS automaticky sesynchronizuje obraz na tech 59FPS, tudiz nedochazi ani k trhani obrazu ani k lagum. Ovsem G-Sync funguje jen v nejakem rozsahu, takze napriklad u 165Hz monitoru bude fungovat treba od 70Hz do 165Hz, kazdy monitor muze mit jinak. Tudiz pokud hrajes na 30FPS, tak hrajes na 30FPS a vyhody G-Syncu nemuzes vyuzivat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru