Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafické karty a brutální PODtaktování sběrnice

No na to se přesně ptám :-)

Protože při přetaktování ta sběrnice místo na 66MHz běžela na 100MHz a přitom obraz určitě nebyl rozsypaný, tak v té kartě musel uvnitř tikat na svojí frekvenci minimálně ten výstupní obvod. A sběrnice přenášela do té karty víc dat za stejnou dobu.

Tak se ptám, zda by taky šlo přetaktovat tu sběrnici místo 66MHz třeba na 6MHz, nebo 1kHz, nebo dokonce úplně zastavit a krokovat po jednotlivých slovech (32bitů nebo kolik potřebuje + potřebné signály a věci okolo). Přitom aby ta karta uvnitř běžela po svém a výstup splňoval VGA/HDMI/whatever specifikace.

No a teoreticky by to jít mohlo, když jde to přetaktování. Ale zase vím, že tam můžou být problémy s tím, že ta karta prostě může z nějakého důvodu být závislá na taktu sběrnice a vyžadovat ho z alespoň určité rychlosti. Protože vím, že v archaických počítačích byly paměti, co vyžadovaly pravidelný refresh, generovaný procesorem, jinak ztrácely data. Když byl refresh častější, tak jim to vůbec nevadilo, když byl o fous nižší, tak jim to taky nevadilo, ale když klesnul moc, tak to vadilo. A u těch sběrnic je nominální frekvence, takže by to mohlo svádět ji k něčemu dalšímu použít taky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny