Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Word - vypnutí tisku revizí - poznámek

Ahoj, potřeboval bych poradit s wordem. Máme tu jisté dokumenty kde jsou vloženy poznámky a já bych u těchto dokumentů potřeboval napevno nastavit, aby se tyto poznámky na jakémkoliv pc s wordem zobrazily, ale netiskly. V nastavení tisku je to odškrtnutí volby "tisknout revize". Tato volba je defaultně zapnutá a já ji potřebuji vypnout.

Myslel jsem že to udělám přes macro VBA, ale zatím se mi povedlo jen vypnout poznámky ihned po otevření dokumentu, já bych to ale potřeboval namapovat na tlačítko tisk.

Nevíte jak to udělat, případně jiný způsob než macro? Díky

Předmět Autor Datum
pouzivas MS WORD 97 ?
fallon 05.06.2019 15:08
fallon
2013, proč?
n.u.r.v. 05.06.2019 15:14
n.u.r.v.
lebo si to zabudol v otazke napisat. cez makro, par sekund guugle. You may find it annoying to each…
fallon 05.06.2019 15:23
fallon
Díky za odpověď, ale na tohle jsem také už narazil, zkusil jsem to tam dát, ale prostě když spustím…
n.u.r.v. 05.06.2019 15:33
n.u.r.v.
rozumiem, v tom pripade ziadne riesenie neexistuje. iba ich nato vopred upozornit. resp. ak to nemus…
fallon 05.06.2019 15:36
fallon
A čo tak vložiť do dokumentu tlačítko na tlačenie s vypnutými poznámkami a to makro (vypni poznámky…
robert13 06.06.2019 05:26
robert13
Vloženie do konkrétneho dokumentu môže byť urobené formou tlačidla ako ovládacieho prvku formulára,… poslední
robert13 06.06.2019 08:50
robert13

lebo si to zabudol v otazke napisat.
cez makro, par sekund guugle.

You may find it annoying to each time go through the menu items to set that setting. For that purpuse I use the following minimalistic VBA procedure ("macro"):

Sub TrackChangesViewToggler()

ActiveDocument.ShowRevisions = Not ActiveDocument.ShowRevisions

End Sub
This toggles the seeting in question. Each time run, the setting changes (on-off-on-off...) I trigger this via keyboard shortcut (AltGr v in my case, but you can assign whatever you want).

If you need this only and solely for printing, I recommend: make yourself a VBA procedure that first sets that setting, then sends the document to your printer. You can easily record such a procedure without knowing too much about VBA programming.

Vloženie do konkrétneho dokumentu môže byť urobené formou tlačidla ako ovládacieho prvku formulára, pričom nevýhodou je, že tlačidlo je vložené v konkrétnej pozícii dokumentu a odrolovaním dokumentu odroluješ aj tlačidlo.
Iný spôsob je vložením formulára (otváraného spolu s otváraním dokumentu), pričom formulár neobsahuje nič iné, len ono tlačidlo. Nastavením vlastnosti ShowModal na False dosiahneš nezávislé plávajúce okno, t.j. dokument môžeš rolovať, editovať atď, pričom okienko formulára pláva nad dokumentom a je trvale k dispozícii.
Iná možnosť je vložiť tlačidlo do panela nástrojov Rýchly prístup, kde sa dá (oproti zriadeniu tlačidla v Ribbone) nastaviť platnosť len pre konkrétny dokument, t.j. dokument si tento nástroj "nosí so sebou" (vlastné tlačidlá v Ribbone sú platné pre Word ako taký)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru