Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Corel Paint Shop Pro Photo X2

Dobrý den,
v posledním čísle časopisu Computer mne zaujal článek NA FOTKY S CORELEM LEVNĚ A ŠIKOVNĚ, věnující se programu Corel Paint Shop Pro Photo X2 a zejména zmínka na konci článku o Corel Graphics Suite X4 Student & Teacher.

Momentálně používám pro úpravy fotografií program Zoner Photo Studio 8 Pro (novější verze pro mne nic podstatného nepřinesly) a u toho mi chybí zejména práce s vrstvami a pokročilejší funkce pro retušování, které by měl podle recenzí Corel Paint Shop Pro Photo X2 umět.

Zatím jsem s produkty Corel nikdy nepracoval a tak se v nich neorientuji, proto prosím o sdělení zda Corel Graphics Suite X4 obsahuje i Paint Shop Pro Photo X2. Z obchodních nabídek jsem to nezjistil.

U Corel Graphics Suite X4 je uvedena spousta dalších programů (jejichž názvy mi zatím nic neříkají), ale Paint Shop Pro Photo X2 mezi nimi ve výčtu uveden přímo není. Pouze je uvedeno, že Graphics Suite X4 umí úpravy fotografií. Takže nevím, jestli to jsou "pouze nějaké funkce" pro úpravu fotografií nebo kompletní Paint Shop Pro Photo X2.

Na závěr ještě podotázka - např. sw.cz nabízí pouze CorelDRAW Graphics Suite X3 Student & Teacher CZ, verzi X4 pro studenty jsem v nabídce nenašel. Je to pouze dočasný stav nebo verze X4 nebude ve verzi pro studenty prodávána?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
PaintShop Pro je samostatný program,nieje zatial stálou ,nedelitelnou súčasťou Corel Graphic Suite,j… nový
ogl 19.08.2008 00:58
ogl
Já bych si stáhnul Paint.net (umí vrstvy) http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorb a_graf… poslední
Kráťa 19.08.2008 01:09
Kráťa

PaintShop Pro je samostatný program,nieje zatial stálou ,nedelitelnou súčasťou Corel Graphic Suite,je to prevzatý program a vyvíjaný samostatne ako alternatívny grafický program a je aj predávaný ako samostatný produkt absolutne nezávisle od Corel GS,občas je pribalovaný ako bonus k iným balíkom programov firmy Corel,ale je to len ako pribalený bonus,nič viac,nie ako nárokovatelná súčasť.Rovnako ako Corel Painter,ktorý bol prevzatý od firmy MetaCreations a naďalej vyvíjaný firmou Corel ako samostatný produkt.PaintShop Pro nieje Corel PhotoPaint,PhotoPaint je súčasťou Corel GS spolu s Corel Draw a ešte pár programami,ktoré tvoria kompletný grafický balík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru