Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak funguje IM protokol TOX, nahrada Discordu

Zdar,

uvodem: jde o to, ze si s kamosema piseme a nekdy volame pres Discord, ktery me desne vytaci. Instaluje se do profilu uzivatele, coz je samo o sobe prasarna a ted vylepsili zabezpeceni tak, ze se musim prihlasit svym uzivatelskym jmenem a heslem, nasleduje obrazkova recaptcha, pres kterou projit je pro me peklo a kdyz se to asi po hodine povedlo, tak mi to oznamilo, ze je potreba odkliknout link, ktery mi poslali do emailu, ze jsem to skutecne ja. To me tak vytocilo, ze jsem Discord z PC odinstaloval.

Hledam teda nahradu na textovy chat a volani misto Discordu, ale je potreba, aby to melo klienta na PC pod Windows. Mobily neresime. Pripadne teda kdyz date nejaky navrh na neco funkcniho a zdarma, tak budu rad.

Prvni v uvahu pripada Skype, ale kamos je na nej zasedlej a jednoznacne ho odmitnul.

Nic jineho neznam, ale hledal jsem a nasel multiplatformni peer-to-peer protokol TOX, ktery ma vicero moznych klientu napriklad qTox.

Problem je, ze vsude pisou, ze je to peer-to-peer s end-to-end sifrovanim, neni zde zadny centralni uzel a je to plne svobodne a slunickove.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Tox

Jenze, kdyz jsem hledal navod, tak je tam jedinecnej ID tag pro kazdyho uzivatele. Ten se odesle kamaradovi a pres nej se kamarad lehce pripoji a propoji se klienti obou lidi pres internet, je to hrozne jednoduchy.

Mne to nejde do hlavy, jak to muze fungovat, protoze jakekoli propojeni pocitacu pres internet systemem peer-to-peer vzdy ve vsech protokolech a programech, ktere jsem pouzival, fungovalo tak, ze jsem prvne musel zadat verejnou IP adresu na mem routeru a pak si tam namapovat nejake porty. Nechapu teda, ze bud je TOX peer-to-peer a musi to fungovat stejne nebo musi mit nejaky centralni server. Potreboval bych teda situaci objasnit, protoze jinak si myslim, ze by to mohla byt nahrada Discordu.

Predem dik.

Řešení:

Funguje to ok,

pouzivame na Windows klienta qTox a super, akorat musi mit oba spusteno a byt oba prihlaseni. Pak se to teprve propoji, jak je clovek zvyklej na nejakej centralni server, tak si tohle hned neuvedomi. Opravdu dobry "kecalek" (text, hlas) pro PC.

Zkoušel jsem to i na Androidu, ale neexistuje žádný funkční klient, takže smůla. Nicméně na komunikaci přes PC je to dobre.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkoušel jsem to i na Androidu, ale neexistuje žádný funkční klient, takže smůla. Nicméně na komunika… poslední
RedMaX 19.06.2019 22:27
RedMaX

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru