Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem po factory resete je počítač nefunkčný

čaute kamoši mam problém, spravil som factory reset na mojom stolnom počítači Lenovo H50-50 (90B60076CK) nechal som to cez noc aby ked sa rano zobudim všetko ponastavujem. Dal som všetky data vymazať. Rano mi na monitore svietilo logo Lenovo a to svieti stale. Nemôžem sa dostať ani do biosu. Ked PC zapnem a vypnem stale tam je len to logo aktualne už 3 hodiny. Neviem čo robiť prosím poradte. Diky

Předmět Autor Datum
Nejsem váš kámoš, ale zkusím to: důvod toho factory resetu byl jaký? Víme určitě, že je tam plně fun…
Kurt 18.06.2019 08:50
Kurt
Ďakujem za odpoveď, ono ten počítač už bol plný blbosti a ja to tak raz za rok resetujem vždy. Počít…
lukas122 18.06.2019 10:21
lukas122
Vytvoříte si bootovací medium (DVD nebo USB flashku) těch Windows 10 ze stránky, na kterou jsem vám…
Kurt 18.06.2019 10:28
Kurt
Naskytuji se ti dve velmi jednoduché moznosti : - Vyresetovat BIOS vyndanim baterie CMOS - Nebo vys… poslední
XoXoChanel 18.06.2019 10:47
XoXoChanel

Vytvoříte si bootovací medium (DVD nebo USB flashku) těch Windows 10 ze stránky, na kterou jsem vám dal odkaz, to vrazíte do toho počítače, se kterým se nedá pohnuť, vypnete ho dlouhým podržením napájecího tlačítka (alternativně lze vyrvat napájecí kabel), poté ho zapnete, mačkáte F12, vyskočí "Boot menu", tam vyberete to instalační medium a odentrujete. Spustí se instalátor Windows 10, po jeho nabootování vyberete oddíl, na který chcete Windows nainstalovat (doporučuji ty stávající oddíly úplně smazat, když vám na datech nezáleží) a spustíte instalaci. Až se WIndows doinstalují, naběhnou na plochu, měla by být funkční i síť, takže spustíte Windows Update, aby se stáhly aktualizace OS, poté z webu Lenovo stáhnete utilitu Lenovo System Update, tu nainstalujete, spustíte, necháte vyhledat a nainstalovat ovladače. To je vše.

Naskytuji se ti dve velmi jednoduché moznosti :

- Vyresetovat BIOS vyndanim baterie CMOS
- Nebo vysuntutim jedné RAM ze zakladni desky.

V obou pripadech budes mit po spusteni PC behem "POST" pri "self-test" jako prvni obrazovku upozorneni o zmene HW, nebo CMOS s moznosti [F1] vchod do BIOS, nebo [F2] pro nacteni default moznosti a pokracovat.
Pred instalaci hlavne dezaktivuj "fast-booot" aby jsi mel pristup k zavavadejicimu sektoru, nebo pouzit pri spusteni "BOOT MENU" ve kterém zvolis instalacni zarizeni.
* Do BOOT MENU se dostanes zpravidla akcni klavesou F8 nebo F10 (mozna F12 viz Kurt) etc dle vyrobce. Tato klavesa musi byt stisknuta (nebo opakovane mackana) hned po startu PC. Nasledovne pokracuj podle predeslého prispevku "instalace" vyse.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru