Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada grafiky - doporučit nějakou dobrou grafickou kartu na herní novinky

Do/nebo kolem dvou tisíc v dnešních dnech jedině HD3850.

Záleží i na rozlišení, ve kterém máte v plánu hru provozovat. Např. u Medal of Honor: Airborne, F.E.A.R. atd. by to neměl být problém (u zmíněné HD3850) i ve vyšších rozlišeních, ale na Crysis už v dobré kvalitě a onom vyšším rozlišení není - tady by dost nestíhala, tzn. - v nastavení 1024 x 768 jede dobře, u 1280 x 1024 začínají často docela problémy s hratelností. Toliko pro +- představu.

HD3650 je v obdobném výkonu jako HD2600 XT, většinou o nepatrný kousek horší. Radeon X1950 GT je na tom výkonově často o drobek lépe oproti dvěma zmíněným - záleží i "hra od hry" - tady je dobré obhlédnout nějaké testy graf. karet a podívat se/porovnat výsledky, jak se chovaly v konkrétních titulech.

Shrnutí a dobrá rada:

Na novější (ne extra náročné) hry nemá smysl (i vzhledem k ceně/výkonu) kupovat nic pod HD3850/512MB/DDR3. Na Crysis a podobné (v pěkné základní a bezproblémové kvalitě) již lépe pořídit alespoň HD4850.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny