Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem VEGA 64 Liquid vs RTX 2070

Dobrý den, jakou kartu by jste spíše zvolili pro 1440p 144hz freesync monitor . Vybírám mezi vodní VEGA 64 liquid cooling a nejlevnější Gainward RTX 2070. (vega zaruka rok bazar, rtx 2 roky alza). Vega by byla o 3 tis levnější. Co by jste spise zvolili ? děkuji. Procesor bude ryzen 3900x až vyjde. Muj monitor není mezi g-sync compatible, ale co jsem cetl nemel by to byt problem i tak

Předmět Autor Datum
- Bohuzel s grafickyma kartama typu AMD VEGA 64 nemam zrovna dobré zkusenosti (zalozené na 3 modelec… poslední
XoXoChanel 19.06.2019 15:42
XoXoChanel

- Bohuzel s grafickyma kartama typu AMD VEGA 64 nemam zrovna dobré zkusenosti (zalozené na 3 modelech) . Vysoké teploty "hotspotu", zrejme spatne optimizovana HBM2, pady ve hrach doprovazejici slavnou hlaskou "AMD ovladac prestal pracovat", nahodné crash ve hrach, skoky ve frames, problémy které zbytecne kazi mozny potentional techto grafickych karet.
- Ma zkusenost s touto radou pochazi ze zacatku tohoto roku, mozna a verim v to ze AMD alespon tu SW stranku lépe optimizovali pomoci novejsich ovladacu, ale kvuli né zrovna dobré zkusenosti bych radi volil RTX@2070 ktera ma i podstatne nisi, skoro polovicni spotrebu (~185 W) o proti nakych 350W u Vega 64.
- U poslednich ovladacu, muzeme stale naléz "Pevné / Znamé " problémy jako :
* Zdroj AMD Relase Note : https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-6-2

Pevné problémy

Při přehrávání filmů a televizních aplikací s některými aplikačními jednotkami Ryzen může dojít ke zmrazení nebo poškození HDR videa.
Některé hry mohou na grafických produktech Radeon RX Vega zaznamenávat blikání nebo poškození textur při použití rozhraní Vulkan ™ API.

AMD Radeon VII může selhat při použití video profilů Radeon Settings pro přehrávání videa.
DOOM ™ se může setkat se zavěšením aplikace během spouštění konfigurací systému AMD XConnect ™ Technology.
Radeon WattMan může uvádět nesprávnou maximální teplotu pro některé grafické produkty.
Využití GPU v Radeon Performance Metrics Překrytí se někdy může zobrazit na nepodporovaných produktech.
Při přehrávání filmů a televizních aplikací s některými aplikačními jednotkami Ryzen může dojít ke zmrazení nebo poškození HDR videa.
Bezdrátová technologie VR může zaznamenat pokles výkonu na více herních titulech na některých grafických produktech řady Radeon RX 400 a Radeon RX 500.
Výkon Metrics Překrytí může selhat při povolení přepínání Radeon Overlay během hry.
TDR může nastat při ukončení některých herních aplikací, které používají rozhraní API DirectX®12, když je připojeno více displejů a v režimu klonování.
Nástroj Microsoft® PIX může selhat při připojení GPU pomocí technologie AMD XConnect ™.
Crackdown ™ 3 může na grafických produktech řady Radeon R7 370 zavěsit aplikaci nebo hru.

Známé potíže
Streamování Radeon ReLive a nahrávání videí a dalšího obsahu do služby Facebook ™ není v současné době k dispozici.
ASUS TUF Gaming FX505 může zaznamenat diskrétní problémy s připojením GPU se zařízeními, která zmizí ze správce zařízení, když je systém nečinný.
Výkon Metrics překrytí a Radeon WattMan měřidla mohou zaznamenat nepřesné kolísavé hodnoty na AMD Radeon VII.
ACER Swift 3 s procesorem AMD Ryzen může zaznamenat nestabilitu systému při přechodu na Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.6.2 pomocí volby Custom Clean Installation.
Ovladač grafiky nemusí správně odinstalovat při použití možnosti expresního odinstalace na některých jednotkách Ryzen APU.

Důležité poznámky

Podpora technologie AMD Mantle API byla přerušena počínaje verzí Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.5.1. Uživatelé, kteří chtějí nadále používat technologii AMD Mantle API, mohou tak učinit s předchozí verzí softwaru Radeon Software.
Podpora grafického režimu přepínatelného technologií AMD Enduro ™ byla přerušena počínaje edicí Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.5.1. Uživatelé, kteří si přejí nadále používat přepínatelný grafický režim technologie AMD Enduro ™, mohou tak učinit s předchozí verzí softwaru Radeon Software.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru