Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem typ reinstallu windows

Dobrý den,
prosím když reinstalluju windows 10 za chodu stavajicich desitek a pri vyberu co chci zachovat zvolim volbu nic nezachovavat - vse se odstrani, vcetne souboru, aplikaci a nastaveni, vznikne mi na novych win slozka windows.old?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Správne píšeš, po prešrotovaní sa zachovajú veškeré dáta v *old zložke aj s users profilom, ktoré mô… poslední
Nuda 22.06.2019 10:41
Nuda

Správne píšeš, po prešrotovaní sa zachovajú veškeré dáta v *old zložke aj s users profilom, ktoré môžeš očumovať. Iba očumovať, lebo sú prerušené veškeré vlákna a zápisy v Registroch, ini, dll, exe.

Len je problém nazad nakopčiť komplet profil lebo ten obsahuje zápisy v Registroch, GUI, apod., ktoré sa nedajú za behu spusteného Windows nazad nakopírovať. Systém nedovolí prepísať tieto chránené súbory, lebo sú otvorené v RAM, držia ich spustené služby v Services a majiteľ s plnými právami "nt service\trustedinstaller".

Ak by si tento "čeneč" spravil pod nejakým distrom live cd/usb Linux z externého média (môj obľúbený dvojokenný prehliadač zn.: Midnight Commander) je možné, že nenabehne OS Windows alebo máš znovu detto problémy, ako si mal ešte pred preinštalovaním systému z gr. prostredia W10.

Preto radím: "Prešrotuj" systém so zachovaním osobných dát a systému. Budeš mať opravený komplet OS, systémové súbory a Registre. Pozn.: Akurát nedokáže tento spôsob napraviť položku Search pre Cortanu ak si zložku načisto zmazal so súbormi SecHealthUI.exe, alebo si manuálne zasahoval do zložky a podzložiek; (C:\Windows\SystemApps\*.*)

Napríklad nebudeš mať prístup k Indexovaniu apod. maličkosti pre MUI (Magic User Interface), GUI.

Po tomto prešrotovaní so zachovaním súborov sa tiež vytvorí windows.old v koreni C:\, prípade ti oprava vyrazí veškeré nekompatibilné šmejdy SW od tretích strán zo systému, ale svoje nastavenia užívateľa, ikonky, plocha, zástupcovia, SW všetko zostane po troch reštartoch v pôvodnom stave.

Ono to chce celkom logicky odborne na záver vyčistiť komplet Registre, po čistení Registre tiež defraagmentovať, lebo zostanú v nich stovky, možno tisíce hluchých kľúčov, ktoré zdržujú štart/reštart systému. Tento zásah ale pre lamy nedoporučujem, chce to platený SW, špecificky ušitý len na Registre. Žiadne SW typu švajčiarskych nožíkov na všetko ala CCleaner, PrivaZer, Glary_lory čufty, IoBit, WiseCareAdwanced cleaner, apod. šmejdy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru