Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stereo PC repracky - nefunkcni 1 kanal

Dobry den,
mam problem. Mam klasicke aktivni stereo PC repracky (s internim zesilovacem s vlastnim napajenim ze zasuvky) stare asi 2 roky, ktere maji krasny cisty zvuk a na ovl. panelu na 1 repracku mj. i konektor "phones out" = 3.5mm 3polovy stereo jack pro pripojeni stereo sluchatek nebo dalsich stereo reparacku a vyuziti vyhod interniho zesilovace techto repracku. Vse fungovalo skvele, jak stereo zvuk z repracku tak i stereo zvuk z pripojenych dalsich sluchatek/repracku.

Ale problem se stal, kdyz jsem do tohoto konektoru "phones out" pripojil uplne nova herni sluchatka s mikrofonem, ktera se pripojuji cela pres 1x 4-polovy 3.5mm jack (tj. stereo vystup+mikrofonni vstup v v 1x 4-polovem 3.5mm jacku - chtel jsem jen poslouchat hudbu a mikrofon jsem nepotreboval pouzivat - vedel jsem, ze nebude fungovat pres repracky). Od te doby mi z repracku vubec nehraje pravy kanal, levy funguje normalne, zkousel jsem v PC regulovat vyvazeni zvuku levy-pravy, levy funguje normalne, pravy vubec. Po pripojeni sluchatek do repracku do "phones out" ale sluchatka nebo jine pripojene repracky hraji normalne dobre a stereofonne, levy i pravy kanal. Ale bez pripojenych dalsich sluchatek/repracku do "phones out" z repracku hraje jen levy kanal, pravy je uplne ticho.

Vite prosim vas nekdo, kde je problem? Co se mohlo stat?

Jedine co jsem delal je, ze jsem pripojoval 4pin jack do repracku z doby kdy se jeste nepocitalo s 4pin jackem, takze budou mit nejspis jen 3pin jack, ale prece té by melo byt elektricky kompatibilni a nemozne timto zpusobem poskodit, ne?

Dekuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Rudu jsem ti napsal v poradně Živě, nejspíše jsi odpálil zkratem jeden kanál zesilovače. poslední
joka 23.06.2019 20:22
joka

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru