Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WFC firewall znemoznuje overeni souboru

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3g402j/windows_keep_waking_itself_from_sleep/

Skontroluj a zakáž v Správe zariadení (Sieťová karta, prípadne myš a klávesnica) - Povoliť prebudiť týmto zariadením - zakázať.

--------------------------------------------------------
WFC nemá problém, len ho nevieš nastaviť. WFC tvorí iba barličku o ktorú sa musíš vedieť oprieť svojimi znalosťami OS Windows.

Ideálne bude, ak vo WFC zmažeš úplne všetko, komplet riadky (zelené, biele, oranžové). Vyčisti WFC, týmto úkonom sa zmaže tiež komplet nastavenie vo Firewall Windows. Začneš pracovať s čistým štítom Firewall.

Nastav WFC do zeleného šmajlíka, aby pracoval v interaktívnom režime. (nie v učiacom sa režime, si snáď chytrejší, než nejaký SW).

Nastav WFC, aby ti oznámil na monitore všetko, IN/OUT (príchodzie a odchodzie pripojenia, pakety).

Obratom reštartuj PC.

Po reštarte postupne v oznamovacích oknách WFC povoľuj pravidlá, najprv sa venuj systému. Potom sa postupne venuj obslužnému SW, browserom, poštovému klientovi v akom poradí sa budú pripájať v oznamovacích oknách WFC ak klikneš na zástupcu alebo na *.exe.

Vždy sa konfigurujú dve pravidlá. Tj. dva zelené riadky vo WFC. Jedno pravidlo je určené pre odchod a druhé pre príchod.

Host Process for Windows Services (svchost.exe), musíš mať povolené pre miestne porty a adresy: Jakýkoliv - Jakýkoliv, oboma smermi in/out pre všetky programy a pakety.

(Na súbore svchost.exe visí aj šifrovaná Telemetria Windows v 64kB súboroch typu cookies, čo ale WFC nedokáže odhaliť, musel by si disponovať kvalitným HW firewall, napríklad ZyXel Zywall, čo je drahá hračka, od sumy 600€).

NT Kernel & System (System) - môžeš zablokovať oboma smermi, čo ti zo začiatku neskúseného občana, neradím.
------------------------------------------------------------
Ostatný SW, ktorý sa bude postupne hlásiť v okne pripojenia WFC in/out, si nastavíš podľa uváženia a vlastného vkusu, pocitu osobnej bezpečnosti.

Ono je možné, že sa sporadicky, sofistikovane ozve nejaký zašitý *exe systému, ktorý sa bude chcieť pripojiť do ústredia bonzákov. S kľudom mu zatni žílu u pytlíku, zakáž. (explorer.exe, dwm.exe, wsqmcons.exe, wmplayer.exe, appraiser, telemetria, defender a desiatky iných amerických, kapitaľistických, zahnívajúcich, proitisociaľistických špicľov).

Ak WFC na záver vyladíš, sprav si zálohu oboch nastavení uloženú v súboroch (*.wfs a *.wfw).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny