Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HD odpojený od TV Panasonic nelze zformátovat ve Windows (?)

Videorekordér Panasonic (označení přibližně DMR-UBC) třeba používá vlastní formát disku. Chybí dokonce signatura 55AA v nultém sektoru, takže pro windows je disk nezinicializovaný. Při pohledu do nultého sektoru začíná záznam textem DIGA následují data v nějakém formátu (55AA nebylo nalezeno minimálně do čtvrtky disku). Rozhodně není udělaný na to, aby se četl v počítači bez nějakého dalšího sw. Ale autorská ochrana je nesmysl, protože ten videorekordér to bez problémů nakopíruje na blu-ray, které je v počítači normálně čitelné. Jen nevím jaká může být jiná motivace nepoužít běžný souborový systém a vymýšlet vlastní. Možná je toto váš případ.
V takovém případě je potřeba ve správci disků disk zinicializovat.
Pokud vám nejde o data, ve windows ho zinicializujete a zformátujete, a pokud by to nešlo, zkuste live distribuci linuxu, třeba linux mint mate, ten mám vyzkoušený že správce disků obsahuje (stačí po vyvolání nabídky start napsat di a už se vám položka disky vyhledá jinak je to v příslušenství (anglicky accesiores)).
Pokud by vám šlo o data, viděl jsem někde recovery panasonic, já tehdy potřeboval pro sony (pioneer) a to jsem našel ( https://github.com/leecher1337/pioneer-rec ) při tom, snad nějak tak, že stejný autor vytvořil něco také pro panasonic.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny