Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak jednorázově zazálohovat poštu z e-mailové schránky na centrum.cz?

Hezký den, víte někdo jak jednorázově zazálohovat veškerou poštu z e-mailové schránky na centrum.cz?
Pro oči nevidím. Někde to tam být musí. Mělo by to jít uložit výstupem do jednoho souboru v rámci exportu. Takto to dříve fungovalo. Není žádoucí stahovat poštu do nějakého poštovního klienta. Slepý stařík děkuje... :beer: https://freemail.help.economia.cz/support/home

Předmět Autor Datum
centrum.cz: nic takového v nastavení nevidím. (přesně to je důvod k používání nějakého poštovního kl…
lední brtník 01.07.2019 23:49
lední brtník
Přesně na to bych potřeboval odpovědět, poslední zálohu mám z doby, kdy to šlo - to bude tak 15 nebo…
ml1 02.07.2019 18:28
ml1
Tak si to stařík pamatuje dobře. Opravdu to šlo zazálohovat výstupem do jednoho souboru. Tuším, že t…
Centrum.cz 03.07.2019 00:13
Centrum.cz
Nainštalujte si Mozilla Thunderbird do počítača. Vytvorte si v ňom účet na na ten váš centrum.cz. St…
Ansam 02.07.2019 19:52
Ansam
To právě z neznámého důvodu nechce.
karel 03.07.2019 00:20
karel
Mě se taky do toho nechce, ale jestli to má tak pěkně fungovat, tak do udělám, jen přemýšlím jestli…
ml1 03.07.2019 16:52
ml1
Což thunderbird mám, je součástí distribuce linuxu (we windows je zase utlouk) takže až budu mít čas…
ml1 03.07.2019 16:48
ml1
v nastavení příjmu pošty (POP3 protokol) stačí nastavit, aby se pošta ponechala na serveru - níže je… poslední
touchwood 04.07.2019 07:49
touchwood

Přesně na to bych potřeboval odpovědět, poslední zálohu mám z doby, kdy to šlo - to bude tak 15 nebo víc let, tehdy se zadal požadavek, oni to v noci vytvořili a druhý den byl k dispozici soubor zip ve kterém bylo všechno (byla nějaká omezení jak často to lze ale nic vážného), ale to už dost dávno nejde. Jediná schránka tak stará, aby se jí ta jejich chyba dotkla fungovala naštěsí ve spojení česko-slovensko, e-maily z čech se posílali na slovensko a naopak a na slovensku zůstaly, ale taky bych nějak rád zazálohoval starší poštu, aniž bych musel jednu zprávu po druhé (je to několik tisíc kusů) ukládat do souboru zvlášť, aby až zase někdo nechá chodit kočku po klávesnici nebo co to tam dělali, abych měl ta data v suchu.

Tak si to stařík pamatuje dobře. Opravdu to šlo zazálohovat výstupem do jednoho souboru. Tuším, že to také šlo zpětně naimportovat, asi i do jiné schránky. Po těch posledních eskapádách, kdy uživatelům pohřbili část historické pošty zvažuju jiné dostupné možnosti. Schránky na centrum.cz se dost zhoršily. Zrušili možnost zasílání SMS. Víte proč? Protože to lidé používali! Vypadá to, že pod novou společností Economia, a.s. kterou vlastní Bakala to jde ke dnu.

Jaká jiná poštovní schránka zvládne jednorázové zálohování bez nutnosti použití poštovního klienta?
Možná Gmail? ale ten je dobrý špehoun a sběratel uživatelských dat, že?

Nainštalujte si Mozilla Thunderbird do počítača.
Vytvorte si v ňom účet na na ten váš centrum.cz.
Stiahnite si všetku poštu do počítača.
V Thunderbirde si označte (zamodrite) všetku prijatú poštu a stlačte klávesu a
Pošta sa vám archívuje v počítači podľa letopočtov.

Mě se taky do toho nechce, ale jestli to má tak pěkně fungovat, tak do udělám, jen přemýšlím jestli v normálním počítači, nebo na to udělat virtuál, abych si něco nepohnoijil. Furt lepší než ukládat jednu zprávu podruhé, když jsem zálohoval naposledy kolem 1000 mailů, strávil jsem na tom dva týdny. Ale tehdy šlo o končící schránku (vydržela končit za 180 dnů asi rok), ne o běžnou zálohu.

Což thunderbird mám, je součástí distribuce linuxu (we windows je zase utlouk) takže až budu mít čas a náladu, tak se tím zkusím zabývat, snad do té doby nebude zase nějaký fault. Zní to docela slibně. Potřebuju aby meily zůstaly na serveru (abych k nim měl zachovaný přístup), tedy ne přesouvat je do počítače, ale to se asi nějak nakonfiguruje.
Kdysi pamatuju paegasus nebo jak se jmenoval ten s tím okřídleným koněm, tam se záloha dělala dvěma způsoby, buď do jednoho souboru, coč byly všechny mejly v jednom velkém souboru (nic to neimělo otevřít, musel se pak ručně dělit), nebo v jednotlivých souborech (jen s čísly, dělal jsem si program, který to přejmenuje podle data a předmětu, abych se v tom vyznal) a to normálně něco ve windows otvíralo. Ale toho létajícího koně jsme měli ve škole, jinde jsem přistupoval přes webové rozhraní, pokud to šlo (u toho školního to dost dlouho nešlo, ale tam toho nešlo spousta jiného, tohle bylo to nejmenší).
Naštěstí jsem o nic nepřišel, protožer jako primární jsem měl slovenské centrum, na české se to jen přeposílalo, a i naopak, jo tehdy jsem měl ještě čas si s tímto hrát, dneska si tak akorát nastavím filtry na reklamní emaily, kterých chodí větší než malé množství (naposledy tsbohemia, ty posílají reklamní sdělení snad 2x denně i když jsem nic nezaškrtával a já pak v té záplavě přehlédnu něco důležitého).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru