Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 10 - zmena farby prostredia

Dobrý večer, nedarí sa mi nastaviť vo windowse čiernu farbu pre hlavnú lištu windowsu, farba je nepochopiteľne nepodporovaná systémom. Nepozná niekto nejakú fintu ako to obísť? Prešiel som si niekoľko stránok na webe a nič nefunguje. Skúšal som aj editovať registre ale taktiež bez úspechu.
screen: http://prntscr.com/oann4r

Vopred ďakujem za prípadnú pomoc.

Řešení:

Předmět Autor Datum
Omlouvám se předem. Možná jsem jen rozdrážděný z toho horka. Ale s chutí bych seřezal vařechou toho…
Flash_Gordon 04.07.2019 20:15
Flash_Gordon
1) mohlo by stačít změnit téma vzhledu (pokud win10 něco takového umí) a po restartu to zas vrátit z…
lední brtník 04.07.2019 20:36
lední brtník
Normálnym nastavením to neide, skúšal som sa pohrať aj v nastavení "témy s vysokým kontrastom". MS t…
mato1478 04.07.2019 20:57
mato1478
K zušľachteniu W10 do podoby s efektami a vyfarbení okrajov okien aeroglass ala W7, ba ešte krajší,…
Nuda 04.07.2019 20:54
Nuda
Našiel som jeden free soft a vyzerá to fajn http://www.classicshell.net/ Platená alternatíva stardoc…
mato1478 04.07.2019 22:14
mato1478
Používam stardock Start10 a nestažujem sa, vyskúšal som aj všetky možné iné alternatívy ale táto mi…
poihu 05.07.2019 00:45
poihu
Vďaka za tvoju skúsenosť, ja určite ostanem pri tom ClassicShell, podarilo sa mi to nastaviť presne…
mato1478 05.07.2019 12:08
mato1478
Inak Classic Shell sa už nejaký čas nevyvíja, jeho pokračovatelom je Open Shell Menu.
poihu 05.07.2019 12:47
poihu
Tak som tam nahodil ten nový soft, výhodou je že to prebehlo ako reinštalácia čiže pôvodný program s… poslední
mato1478 05.07.2019 20:12
mato1478
Vypni "Zobrazit barvu na Start, atd." v nastavení barev.
dsa 04.07.2019 22:24
dsa

1) mohlo by stačít změnit téma vzhledu (pokud win10 něco takového umí) a po restartu to zas vrátit zpět.

2) vytvoř si jiný účet, přihlas se.
teoreticky doufám, že může stačit vyexportovat nastavení do .reg souboru:

[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Colors]

smůla je, že toto nastavení určitě ignoruje schémata s průhlednými efekty, čili většinou nepoužitelné pro další import.

Normálnym nastavením to neide, skúšal som sa pohrať aj v nastavení "témy s vysokým kontrastom". MS to má skvelo zabezpečené, kiež by mali aj ostatné časti toho OS také zabezpečenie proti prepisu ako nejaké farby pre prostredie UI. Navyše čo som si všimol tak páni z MS nielenže blokli bielu/čiernu farbu ale vlastne aj ostatné farby sú také všelijaké len nie také aké majú byť.
Zatiaľ jediné riešenie čo som našiel je tento soft https://www.microsoft.com/en-us/p/translucenttb/9pf4kz2vn4w9?activetab=pivot:overviewtab
Vie spraviť taskbar úplne priehľadným alebo aj 100% čiernu, mierný problém je ale že po otvorení štartu je tam znova tá vyblednutá sivá farba, samotný taskbar farbu nemení ale ide o to že prostredie UI štartu ostáva v tej sivej.

Našiel som jeden free soft a vyzerá to fajn http://www.classicshell.net/
Platená alternatíva stardock alebo startisback respektíve ich trial verzie mi skôr pripomínali škodlivý software. Stardock po nainštalovaní zmrzol, potom mi začal mazať ikonky z tray a program startisback pre zmenu fungoval ale niektoré funkcie ako napríkad tie farby totálne nezvládal.
Classicshell vyzerá fajn, ak chce niekto niečo podobné tak odporúčam.

Používam stardock Start10 a nestažujem sa, vyskúšal som aj všetky možné iné alternatívy ale táto mi nakoniec vyhovovala najviac. Mám kúpený aj Windowblinds, chcel som ho pôvodne používať pretože to default UI win10 je děs, ale nakoniec ho nepoužívam, pretože s niečím funguje a s niečím nie a robí problémy, dá sa to síce ošetriť výnimkami ale nechcelo sa mi s tým furt kašlať a niečo stále nastavovať tak som to dal preč. Vo Windowblinds sa síce tie farby všelijako dajú nastavovať ale ani tam nie všetky a nie hocijak, problem je totižto v tom že samotné Windows aktuálne používajú túšim že až tri farebné systémy čo sa týka UI, je to z historických dôvodov ako sa to nabalovalo a menilo od prvých Windows aby sa zachovala kompatibilita, niektoré tie farebné schémy su dokonca harcoded že sa ani zmeniť nedajú. Windows je v tomto smere strašne sprasený systém, takže vela s tým asi nenarobíš. Ja som čo sa týka prispôsobovania Windows nakoniec skončil pri kombinácii Start10 + Winaero Tweaker (v ňom mám nastavené ofarbenie hornej lišty neaktívnych okien + ešte nejaké ďalšie veci) + Turn_On_LastActiveClick + OldNewExplorer + Icaros 3.1.1

Vďaka za tvoju skúsenosť, ja určite ostanem pri tom ClassicShell, podarilo sa mi to nastaviť presne ako som chcel, všetko jednoduché a dostupné a čierny taskbar je už naozaj čierny a nie nejaký odtieň sivej.
SCREEN: http://prntscr.com/oaxslk
Ten program má tých možnosti strašne veľa, všetko som si to ani neprešiel. Ten štart sa teda dá nastaviť takýto jednoduchý ale kľudne aj zložitejší, dá sa tam nastaviť snáď čokoľvek len používateľ môže chcieť.

Tak som tam nahodil ten nový soft, výhodou je že to prebehlo ako reinštalácia čiže pôvodný program sa nahradil tým novým a taktiež všetky nastavenia boli ponechané takže ani nebolo potrebné spraviť zálohu nastavení. Samotný program a jeho rozhranie je ale rovnaké, žiadne zmeny v tom nevidím, každopádne určite je lepšie mať tento ktorý má podporu a aktualizácie...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru