Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seagate 2T načítá jako místní disk a nelze z něj přehrát nic

Zdravím,
může mi prosím někdo poradit. Ex.hardisk mi nechce načíst(on načte ale místo pod názvem jako vždy Seagate, tak se načte místní disk) a pak vyzkočí formátovat disk. Projela jsem to Testdiskem ale vše je OK. Data z toho vytáhnu nějaké to není problém.Ale nemůžu prostě najít problém, aby zase fungoval. Možná jsem to v Testdisku dělala blbě. Nechce se mi kopírovat 1,9T dat , filmů, fotek...a ani nemám kam. Prosím chlapi, můžete mi nějak poradit, přece to nějak musí jít. Děkuji moc Milada

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vše je OK, v čem je tedy problém? Obnovuješ, jak a kam ??? Pokud data nejde přečíst a umíš obnovu,…
dsa 06.07.2019 14:11
dsa
Obnovila jsem data samozřejmě do PC ne do exdisku. Disk po projetí testdiskem ,píše že je v pořádku,…
Monalis 06.07.2019 14:19
Monalis
No, k té TV: dokud jenom četla soubory, použila existující formátování. Ale v okamžiku, kdy měla zap…
dsa 06.07.2019 14:38
dsa
Díky uvidíme co s tím půjde dělat. Jediné co jsem zatím dělala je: První krok byl, že jsem nutné věc…
Monalis 06.07.2019 14:53
Monalis
Chybu jsi udělala v tom, že ač to neumíš (nic ve zlém), použilas program Testdisk a dala "write". To… poslední
dsa 06.07.2019 15:04
dsa

Vše je OK, v čem je tedy problém?

Obnovuješ, jak a kam ???

Pokud data nejde přečíst a umíš obnovu, tak je obnov a zapiš na JINÝ disk. Potom disk otestuj a pokud je OK, zformátuj a můžeš zase používat. Teoreticky, pokud byl JEN vadný MBR či Partition Table či MFT a byly správně obnoveny, je disk OK (data by měly zůstat v původním stavu). Pokud ale "obnovená" data zapisuješ na ten samý disk, tak potěš koště.

PS: načíst disk a přečíst data není totéž.

Obnovila jsem data samozřejmě do PC ne do exdisku. Disk po projetí testdiskem ,píše že je v pořádku, zapsala jsem , restartovala.Zapojila znova a opět na mě vyskočil místní disk. Jiný externí hardisk nemám abych mohla všechna data stáhnout a překopírovat je tam. Chci nějakým způsobem opravit tady tento. Jen prostě neumím najít problém. Někde tam přece musí být nějaká chyba.

No, k té TV: dokud jenom četla soubory, použila existující formátování. Ale v okamžiku, kdy měla zapsat soubor, formátování ZMĚNILA. To TV dělají ...

Obávám se, že tvůj popis je poněkud zmatený na to, aby někdo byl schopen zodpovědně poradit. Sežeň někoho, kdo tomu rozumí a NA MÍSTĚ omrkne. V krajním případě přítel na Teamvieweru, ale já si to nerisknu. Trochu problém je v tom, žes už něco trochu zmateně dělala.

Skoro určitě budeš potřebovat další disk (třeba jen vypůjčit), možná ty filmy můžeš znova postahovat. Pokud tam máš cenná data, máš je určitě někde zálohována (disk, který strkáš do TV, opravdu není záloha, tím spíš, když je jinde nemáš).

Díky uvidíme co s tím půjde dělat.
Jediné co jsem zatím dělala je:
První krok byl, že jsem nutné věci zkopírovala do PC, kdyby se mi podařilo něco pokazit.
Druhý, že jsem spustila analýzu v testdisku , dle návodu na netu postupovala a "write", restart a znova zkusila zapojit. Nic
A třetí věc jsem zkusila přes Photorec obnovit poškozená data, která jsem nastavila aby se mi automaticky ukládala do PC, ale to neřeší problém, že hardisk se načte jako místní disk a nelze z něj nic přehrát.
Jinak přepisovat, opravovat jsem se disk zatím nesnažila. Tu radu jak na to, nebo jak znova zkusit to projet přes ten Testdisk jsem čekala od vás.

Chybu jsi udělala v tom, že ač to neumíš (nic ve zlém), použilas program Testdisk a dala "write". To už je přepis toho disku.

Takže alespoň: máš cenná data obnovená a stažená v PC ??? Až na disku zbudou jen soubory, které odněkud stáhneš nebo oželíš, prostě ho znova inicializuješ a zformátuješ (diskpart nebo správce disků), disk pak zase bude fungovat jako externí (dokud ho ta TV zase při zápisu nepřeformátuje :-) ).

PS: možná to děláš dobře, obnovit formátování a obnovit data je v zásadě správný postup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru