Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nástroj Zkontrolovat a opravit disk

Ahoj,
včera jsem si zálohoval nějaké soubory na externí HDD. Dneska jsem disk připojil a objevilo se okno nabízející "Zkontrolovat a opravit disk" nebo "Pokračovat bez kontroly". Objevovalo se mi to už dlouho, i když disk odpojuju přes "Bezpečně odebrat" pokaždé. Vždycky to přejdu bez kontroly, ale dneska jsem dal Zkontrolovat a opravit a po nějaké chvíli jsem zjistil, že jsem přišel o všechny zazálohované soubory. Vše, co jsem tam včera nakopíroval, je dneska pryč. Dají se soubory nějak zachránit? Prosím o pomoc a budu vděčný za každou radu.
Děkuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Recuva. Ten tvoj "exterňáš" si mal stále načatý, nachádzali sa na disku niektoré skrížené sektory.…
Nuda 07.07.2019 19:56
Nuda
Ahoj, děkuju. Recuvu jsem si už našel, ale neobjevila ty smazané soubory. Jen něco, co jsem mazal už…
Madyy 07.07.2019 20:02
Madyy
Musíš v možnostiach zložky nastaviť "zobraziť skryté a systémové súbory". Ešte je tu teoretická mož…
Nuda 07.07.2019 20:48
Nuda
Zobrazil jsem skryté složky a asi se smazané soubory neuložily. poslední
Madyy 07.07.2019 21:21
Madyy

Recuva.

Ten tvoj "exterňáš" si mal stále načatý, nachádzali sa na disku niektoré skrížené sektory. Oprava dáta nemusela zmazať, iba zrušila hlavičky.

Oprava chkdsk (X:) /x /f /r /v /b niekedy pošahené súbory skartuje do zložiek ozn. systémom pod file000000 (sú skryté) do podoby, že sa dajú po oprave na detto disku prekopčiť do vlastných zložiek bez ujmy.

Ahoj, děkuju. Recuvu jsem si už našel, ale neobjevila ty smazané soubory. Jen něco, co jsem mazal už dřív. Zkoušel jsem i další programy na obnovu dat, ale žádný mi nenašel soubory smazané dnes.
Do té složky file000000 bych se nějak dostal? Jako tam by mohly být soubory "zazálohované"?

Musíš v možnostiach zložky nastaviť "zobraziť skryté a systémové súbory".

Ešte je tu teoretická možnosť, že sa retroaktívne vrátil niektorý zavádzací sektor programovej tabuľky externého disku v prípade starších zmazaných logických oddielov (Ak tam nejaké kedysi boli).

Skus túto staršiu free verziu Partition; EaseUS Partition Recovery 5.6.1 k obnove oddielov NTFS, len radím ti je to ošemetná záležitosť obnoviť staršie logické oddiely. SW ťa prevedie, sám ti ukáže, ktoré sektory oddielov na konkrétnej adrese sú čitateľné spolu s uloženými dátami na jednotlivých oddieloch.

Prípadne; MiniTool Partition Wizard, len je platený.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru