Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s diskem - vůbec se neroztočí

Dobrý den. Večer jsem vypnula svůj notebook a ráno po zapnutí notebook nenajel. Odvezla jsem notebook známému a ten mi potvrdil, že klekl disk. Vyndala jsem disk z notebooku (jedná se o disk Seagate 500GB). Připojila jsem ho do externí HDD krabičky a zjistila jsem, že se disk vůbec neroztočí. Potřebuji z toho nějaké data a nevím jaké mám možnosti. Předpokládám, že data na disku stále jsou v pořádku a že bude vadná "jen" elektronika. Poradí prosím někdo, volala jsem na jednu firmu pro obnovu dat a řekli mi, že cena začíná od 10K :-( Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každá slušná firma na obnovu dat by měla udělat po dodání disku základní analýzu (= odhad, kolik % d… poslední
MachR55 11.07.2019 07:24
MachR55

Každá slušná firma na obnovu dat by měla udělat po dodání disku základní analýzu (= odhad, kolik % dat se podaří obnovit a kolik to řádově bude stát) zdarma. Pak se můžeš rozhodnout, jestli do toho půjdeš.
Těch 10 000 při vadný elektronice se mi zdá poměrně dost, samozřejmě není vyloučeno, že se cena nakonec může vyšplhat i na dvojnásobek, ale pokud si vyhledáš na internetu nějaké firmy na záchranu dat, mají většinou v ceníku u vadné elektroniky položky v nižší cenové hladině (např. zde, zde, zde, ...)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru