Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Politý notebook - občas chvíli funguje, pak několik týdnů ne

Ahoj,

v dubnu se mi podařilo polít svůj notebook Samsung 300V neslazeným čajem (asi tak 1 decilitr). Notebook jsem hned vypnul a nechal 1 den sušit. Jenže to se ukázalo, že bylo málo. Po jednom dni notebook nastartoval a asi čtvrt hodiny fungoval - a pak chcípnul. Jo, tohle jsem podcenil a podělal.

Notebook se ale začíná občas probouzet. Když na něj třeba 2 týdny nesáhnu a pak ho zkusím zapnout, skutečně se zapne a funguje třeba minutu nebo deset minut (podle toho, jak dlouho to bylo od posledního pokusu o zapnutí, čím déle jsem na něj nesáhl, tím déle běží). Když na něj nesáhnu třeba jen 1 týden, tak se nezapne, ale aspoň tak jakoby "klape" CD-mechanika, tyhle zvuky vždycky notebook při zapnutí dělá.

Data na disku jsou asi v pohodě, když se notebook zapne, OS naběhne, všechno běží jak má, ale prostě jen chvilku, pak to všechno zhasne a konec. Když pak hned následně zkusím notebook zapnout, je to neúspěšně - jediné, co se stane, je, že začne svítit podsvícení zapínacího tlačítka (asi tak na 10 vteřin) a pak zhasne. Je jedno, jestli se jede z baterky nebo přímo ze sítě - chová se to stejně. Mimochodem nabíjení baterky funguje vždy - svítí při tom patřičné diody patřičnou barvou.

Zkusil jsem notebook rozebrat a vyčistit, ale k výrazné pozitivní změně nedošlo, chová se stále stejně. Připadá mi, že v tom notebooku blbne jen nějaká drobnost, protože když má světlou chvilku, funguje několik minut úplně normálně. Že by nějaký kondenzátor? Prosím vás, nenapadá vás něco, čím by to mohlo být? Jak to opravit? Co zkusit?

Díky za vaše nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zateklo to jinam než do klávesnice?
Kyncl 13.07.2019 13:59
Kyncl
Ne, polil jsem jen prostředek klávesnice. A nebylo toho čaje moc. Leda že by to trochu nateklo i jin…
linuxova_zelva 13.07.2019 14:03
linuxova_zelva
Vyměnit klávesnici. Jestli je notebook starší, vyplatí se někdy koupit trosku na aukru.
Kyncl 13.07.2019 15:35
Kyncl
No mohl bych vlastně zkusit tu klávesnici odpojit a připojit externí. Teď už jen vygooglit jak se ta…
linuxova_zelva 13.07.2019 16:00
linuxova_zelva
Návod na výměnu klávesnice jsem našel na youtube, Samsungy to mají dost komplikované... Nějak tam a…
linuxova_zelva 13.07.2019 16:07
linuxova_zelva
Musí se udělat kompletní rozborka notebooku Samsung kvůli výměně klávesnice? A co palmrest?
Samsung 13.07.2019 22:37
Samsung
Co jsem koukal na youtube, tak to vypadá na kompletní rozborku. Omlouvám se, nerozumím - co je to pa…
linuxova_zelva 13.07.2019 23:05
linuxova_zelva
Palmrest je plocha o kterou si opíráme ruce, dlaně, zápěstí. Tím trpí rádoby manažerské Dell Latitud… poslední
.. 13.07.2019 23:12
..

Návod na výměnu klávesnice jsem našel na youtube, Samsungy to mají dost komplikované...

Nějak tam ale nevidím souvislost klávesnice s tím divným chování, kdy ten notebook klidně funguje (včetně klávesnice) několik minut a pak chcípne a několik týdnů nejde zapnout. Neměla by být chyba spíš někde jinde než v klávesnici?

Palmrest je plocha o kterou si opíráme ruce, dlaně, zápěstí. Tím trpí rádoby manažerské Dell Latitude, u kterých je právě kvůli výměně palmrestu nutná kompletní rozborka základny notebooku. Na nejednoho odolného jedince pak jdou mrákoty, když vidí, čeho je ten Dell s výborným polským servisem schopný! Proto sonduju jak je to u Simpsnových z Korei. protože to vypadá jak z bláta do louže. Zlaté staré IBM ThinkPady... na těch jsme vše udělali na koleni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru