Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se zbavit WinDefend / MsMpEng ("Defenderu") na Win10 -

Takúto hovadinu môže napísať len lama.

Samoochranu Defendera síce vypneš, ale jeho funkciu špicľa na pozadí nevypneš, šaškuje pri kontrolách dát nonstop, ako tichošlápek, navyše bonzuje do ústredia Redmondu cestou spriatelených serverov akamai a spol. v podobe šifrovanej Telemetrie.

Defender takto neodstavíš, ani v Plánovači úloh. Ani v Autorunsx64.exe ho nevypneš. Politika gpedit.msc detto, navyše je k dispozícii len pre verzie PRO a Enterprise. Náhrada gpedit doinštalovaná zo zipky pre Home / OEM, nefunguje, je obmedzená.

-----

Na Defender platí jedine tvrdý zásah cestou Powershell (stačí nájsť na GitHube správny uninstaller skript), dotačne ručným zmazaním zložiek a súborov Defender (kontajnerov) pod nejakým boot distrom live ISO Linuxu a následne vykonať manuálne vyčistenie Registrov plateným SW, ktorý ako Správca, dokáže vymazať nielen identifikátory CLSID, ale aj veškeré kľúče Defender, skryté kľúče určené len pre čítanie s obmedzenými prístupovými právami (premission). Defenderom je prešpikovaný systém, ako "hezky rostlej bůček".

Niet na zľatý SW, ktorým je platený ntLite.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny