Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ubuntu 18.04. prispôsobenie (klávesnica, zvuk, lišty, atd)

Zdravím,

konečne sa mi podarilo zfunkčniť všetko čo som potreboval, dokonca si na Ubuntu zahrám aj StarCraft II a LoLko. Avšak stejne tu mám pár problémov s prispôsobením. Napríklad u rozložení kláves som byl zvyklej že zmáčknutím klávesi "&" (hneď vedľa l. shiftu) som napsal príslušný znak, teraz to však napíše znak "\". Alebo alt+gr napíše "þ" namiesto apostrofu. Pritom mám rozloženie nastavené "štandardné, Slovenské, Qwertz". Druhá vec je že v Gnome Shell Extensions nemám možnosť pridať doplnky, rád by som si pridal Windows List ( https://extensions.gnome.org/extension/602/window-list/ ). v staršom 16.04 s Gnome som nemal problém,... tam som mal ale už si nepamätám názov aj extension ktorý mi vytvoril ako keby klasické win7 štart menu so zoznamom programov, ktorý som mal v hornej lište (nahradilo "Aktivity").

Taktiež by som chcel doporučiť nejaký nástroj kde bych si mohol nastaviť podrobnejšie zvuk (vrátane vyrovnávaniu hlasitosti, equalizéru, atd.)

Tú Win lištu ešte oželiem, ale tú klávesnicu fakt nutne potrebujem, lebo takto neviem vôbec programovať, furt píšem iné znaky než chcem. Skúšal som sa pozrieť do "sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration" ale neúspešne.

Řešení:

Předmět Autor Datum
Vie mi niekto poradiť aspoň s tou klávesnicou? Rozloženie chcem presne toto: https://docs.microsoft…
Mlocik97 17.07.2019 01:03
Mlocik97
tak až na klávesnicu sa mi všetko podarilo vyriešiť, aj lišty, aj zvukové nastavenia, aj ďalšie veci…
Mlocik97 18.07.2019 20:05
Mlocik97
Vyřešeno,... stačí modifikovať súbor: /usr/share/X11/xkb/symbols/sk s využitím http://wiki.linuxqu… poslední
Mlocik97 22.07.2019 16:08
Mlocik97

tak až na klávesnicu sa mi všetko podarilo vyriešiť, aj lišty, aj zvukové nastavenia, aj ďalšie veci. Popravde Ubuntu 18.04. je oproti 16.04. omnoho lepší, v Canonicalu odvádzajú fakt skvelú prácu. Už len by som potreboval len tú klávesnicu upraviť. Stačilo by prebindovať klávesy:


alt gr + p
&

lebo ten ampersand a apostrof často používam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru