Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obtížné probouzení NB po aktualizaci W10Pro na 1903

10.07.2019 jsem aktualizoval Windows 10 Pro na verzi 1903. Po aktualizaci jsem zpozoroval, že probuzení uspaného Dell Latitude 5290 2in1 dotykem na čtečku otisku prstu trvá delší dobu a dost často se objeví jenom modrá obrazovka a až po dlouhých sekundách se objeví tapeta spořiče nebo přímo pracovní plocha.

Před aktualizaci se tapeta spořiče objevila okamžitě, ale odemčení dotykem bylo dost nespolehlivě a záleželo na uhlu i době přiložení, občas se nepovedlo vůbec. Teď je to +- stejně, ale když přiložím prst, chvilku jej přidržím a pustím když naskočí modrá obrazovka, někdy to po čase zobrazí tapetu spořiče a následně musím dotykem odemknout profil, jindy ovšem po modré obrazovce hned naskočí pracovní plocha.

Také jsem si všiml, že tam mám složku Windows.old s datem 10.07.2019, u které jsem nezaregistroval, jestli tam byl již dříve a jenom se v ni něco měnilo a změnil se i datum nebo vznikla při té aktualizaci a mohu jí celou smazat.

Neřešil někdo něco podobného? Nepíše se o tom někde? Nikde jsem nic nenašel a nevím, jak se vůbec na tohle dotazovat.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
můžeš zazálohovat současný stav (jsi už poučen, takže pokládám za samozřejmé, že máš oddělený systém…
lední brtník 18.07.2019 13:13
lední brtník
Ne, nemám oddělen systém od dat a ani nevím, co pod tím přesně chápeš ... Systém jako Windows 10? Ne… poslední
jege 18.07.2019 17:09
jege

můžeš zazálohovat současný stav (jsi už poučen, takže pokládám za samozřejmé, že máš oddělený systém od tvých dat)
pak se vrátit k minulému založení před 1903, jestli to ještě jde.
otestovat, když to bude lepší pro jistotu znovu udělat zálohu (image!) tohoto posledního funkčního stavu.

pak bych začal googlit, jestli dell po vzoru jiných neseriózních výrobců z lenova taky neinstaluje své podezřelé certifikáty (které mohou být v 1903 blokované)
v ms autoruns projet všechny pochybné services dell a zakázat co se dá.
když to furt pojede fajn, stejně bych aktualizaci na 1903 odložil co nejpozději, ať se s hledáním chyb trápí ti, co jsou za to placení.

Windows.old: si dej vlastnosti jeho explorer.exe, ať vidíš co to je za verzi.

Ne, nemám oddělen systém od dat a ani nevím, co pod tím přesně chápeš ... Systém jako Windows 10? Nebo systém s nainstalovanými programy? Nebo vlastní dokumenty?

Samotný systém bez programů je o ničem, jelikož tam bude hromada věci z nainstalovaných programů, ale samotné programy tam nebudou. Systém a programy je zase neprakticky, jelikož instalace jsou provázané s daty a pokud těch programů bude hodně, tak i příliš velký. Takže mi vysvětli, jak bys to udělal Ty na 256 GB disku tak, aby to bylo současně praktické i bezpečné.

Edit: A jak mám googlit, když ani nevím, jak daný stav stručně anglicky popsat?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru