Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno wifi router

Dobrý večer,zaujíma ma ako u hociktorého routra prebieha automatická zmena kanálu.Minulý rok som mal vo svojom routri Tp Link,nastavenú automatickú zmenu kanálu,potom nastali aké také problémy,tak som prešiel na ručnú zmenu kanálu,pomocou apky wifi analyzer,no ale nepamätám si ako tá zmena prebiehala ked som mal nastavenú automatickú zmenu kanálu.Pamätám si len ked som mal nejaké problémy s netom,routrom reštartoval som router a po zapnutí ma dalo na iný kanál(bol som napr.na kanáli č.3 reštartoval som router a po zap.ma dalo napr.na kanál 9).Takže ja si myslím že ked je v routri nastavená zmena kanálu na auto,tak na iný kanál ma automaticky prehodí,ked vytiahnem router príklad na 10 a znova ho zapnem.

Předmět Autor Datum
Zmena prebieha rovnako, router si oskenuje pasme a zisti, kde sa najmenej vysiela a tam ta naladi. C…
fleg 20.07.2019 17:42
fleg
Automaticka volba kanalu prebieha pri starte, alebo restarte routra. Problem je ten, ze na to, ako f…
Kilo.Viktor 20.07.2019 17:59
Kilo.Viktor
ntb: http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html foun: https://play.google.com/store/apps/d…
lední brtník 20.07.2019 20:35
lední brtník
Takže v skratke,automatická zmena kanálu v routri nie je dobré riešenie,ale ručná.Ano tie programy č…
pista 54 22.07.2019 12:12
pista 54
Ostal som na ručnej zmene kanálov pomocou wifi analyzer a insider home.Dikens poslední
pista 54 01.08.2019 21:07
pista 54

Automaticka volba kanalu prebieha pri starte, alebo restarte routra. Problem je ten, ze na to, ako funguje wifi ma vliv aj rusenie v okoli pocitaca nielen v okoli routra. Rusenie v okoli pocitaca router nevidi, takze zbytocne bude naladovat nejaky nezaruseny kenal, ked ten kanal moze byt zaruseny pri pocitaci.

Takže v skratke,automatická zmena kanálu v routri nie je dobré riešenie,ale ručná.Ano tie programy čo ste mi poslali odkaz mám obidva,jeden v mobile a jeden v notebooku.Bolo mi divné že ked som mal zmenu kanálu nastavenú na Auto,pri reštarte routra ma dalo napr.na kanál 5,a pritom sa mi to prekrývalo s ostatnýmy kanálmi 1,2,5,7 obsadené.My to príde,ako keby ma wifi hádzalo na uplne iný kanál nie na ten správny.Ps a ako často ten kanál meniť,nemá to vliv na signál,router napr.keď kanál mením dosť často napr.každý deň

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru