Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obnova dat nonstop (pribeh)

Neda mi to nespomenut cerstvu vec, ktora je dnes uz zabavna, ale v tej dobe som bol pekne bledy.
U zakaznika nastavujem bezvypadkovy chod serverov co znamelo v mojom pripade dohodit do primarneho servera HP 8ks SSD diskov. V praxi tam bolo treba pridat rozsirujucu kartu na raid radic, klietku a zapojit nejake SAS kable.
Skratim to...rovnaky postup ako som aplikoval par mesiacov predtym na zaloznom servri zlyhal a povodne raid pole sa cele rozpadlo....raid radic velkohubo nazvany smart array mi napisal, ze disky su poprehadzovane a pole nespusti.
Ok, zalozny plan je najst firmu co mi obnovi data na raid poli, je uz sice 22:00, ale snad nieco vygooglim. Nakolko slo o SAS disky a ja som ich nemal, kde zapojit som sa musel spolahnut na externych specialistov.
A teraz pride zaujimava cast. Google sa tvaril optimisticky, nasiel som niekolko firiem, ktore slubovali takmer 100% obnovu dat z poli a mal na strankach krasny nadpis, ze NONSTOP.
Super vsetko ej vybavene, zaplatim za to sice strasne prachy, ale vsetko bude zachranene.
Prve co ma zaujalo, ze slo vsetko o CZ firmy, ktore mali na SK len pobocky, ale to nevadi, CR je vacsia krajina a toto je specificky trh, na strankach boli aj SK cisla a svietilo tam, ze v urgentnych pripadoch su k dispozicii aj NONSTOP.
Volam na prve. Nic.
Volam druhe. Nic.
Tetie, stvrte, zacinam skusat materske CZ cisla nic.
Zmar zoufalstvi.
Zrazu vola cislo...slovenske...huraaaa volaju mi spat...tam sa ozve chlapik, ze som mu volal,,,ja, ze hej, stihol som sa ho opytat, ci je z firmy XY naco mi on odvetil, ci som normalny volat pred polnocou a zlozil. Hoci som bol zufaly toto ma fakt pobavilo....volam na cislo, pri ktorom je uvedene NONSTOP a on mi vynada, ze co mu volam v noci. Doteraz sa vzdy usmejem, ked si na to spomeniem.
Evidentne NOSNTOP nie je NONSTOP vsade.
V skratke, nikam som sa nedovolal, jedna CZ firma mi volala na druhy den rano, ze co som chcel, ostatne sa ani neozvali na zmeskany hovor, radic som si opravil nakoniec sam, sice o cca 3:30 som siel spat, ale podarilo sa.
Ponaucenie z tohoto pribehu je...zalohujte, zalohujte, zalohujte, aj ked robite operaciu, co ste uz robili 1000x predtym a nic sa nestalo (pridanie ram, restart servera a pod), Druhe je, ze neverte firmam, ktore si vygooglite na nete, ze obnovuju data NONSTOP, pretoze vam to nikto vecer ani nezdvihne, takze ak mate pruser s datami po pracovnej dobe musite sa spolahnut na seba len. Doteraz som si vzdy obnovoval data sam a priznam sa, ze nepoznam na trhu firmu, ktorej by som veril a aj preto mam doma kompletnu sady na vymenu hlaviciek diskov, ci motorcekov. A po tejto skusenosti mam pocit, ze vsetky firmy len kecaju, respektive urcite nepracuju NONSTOP.
Po tretie...ak niekoho zobudite pred polnocou na cisle, ktore ma uvedene na webe ako NONSTOP pozor na neho...on vam totizto zavola obratom spat z ineho cisla, aby sa spytal co ste chceli a nasledne vam vynadal, ci ste normalny volat ho takto hlboko v noci;o).

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny