Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdily u OS a programu mezi: Simulace, emulace, virtualizace, prekladova vrstva?

Nejvíc bezpečné bych označil Virtualizace, pokiaľ je dobre izolovaná od hostitelského systému, a pri každom štarte sa načíta nový stav systému. Ostatne je dodržať aj tu niekoľko pravidiel bezpečnosti, najmä napríklad ak si sťahoval niečo čo by mohlo byť škodné, tak po práci s tým reštartovať virtuálny stroj aby obnovil stav jak bol na začiatku pred stiahnutím škodnej, a až potom môžete tu psát klidne i heslá. Ale ak v jednej inštancii v stejnom "stave systému" spustíte jak škodnú, ktorá by mohla odchytávať trebárs heslá, a vy by ste v tom istom čase to heslo napísali. Tak vtedy to bezpečné nieje. Ešte je možné každý program vložiť do kontajneru v rámci virtuálneho systému (sanbox) jak již zaznelo, vtedy sa netreba starať ani o toto, a v takom prípade je to úplne bezpečné.
Emulátor bych označil za asi najmenej bezpečný (menej než WineHQ, ktorý aspoň izoluje procesy).
Najväčší výkon je u preklad API (WineHQ), nejmenší bych zas označil zrejme emulaci. I když nekteré emulátori dokážu byť výkonnejšie než trebárs virtuálne systémy. U vätšiny to ale tak nieje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny