Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdily u OS a programu mezi: Simulace, emulace, virtualizace, prekladova vrstva?

Logicky - mam mozek - takze kdyz si udelam nejaky prostor na spousteni nebo testovani ruzne skodlive haveti pochybneho puvodu, tak v nem logicky nebudu pracovat s osobnimi citlivymi daty jako napr. soukromymi osobnimi soubory, zadavani hesel a prihlasovacich udaju kamkoliv nebo nedej Boze s bankovnimi ucty (ano, i takovi mozkuprosti "experti" existuji), ale na bezpecne a citlive operace pouziju bud jiny virtualni stroj nebo primo hostitelsky system. Ale dekuji za pripomenuti hlavne pro ruzne ctenare tohoto fora, hlavne rady o bezpecnosti se vyplati opalovat a stejne se vzdy najde hodne lidi co nedbaji pokynu a nakazi si system.

Mi jde spis o to, kdyz budu chtit poustet ruzne stazene programy a soubory z netu z pochybneho puvodu (jeden nikdy nevi, kam jsou nektere odkazy interne presmerovany z prochazeneho serveru pres nekolik redirectu nebo jak moc je dany server nebo soubor duveryhodny a bezpecny) ve virtualizatoru a virtualnim kompu, tak jestli viry maji nebo nemaji moznosti prolomit izolaci hostitelskeho a hostovaneho systemu napr. i treba pres nejake mezery virtualizatoru?

A jak je to v pripade emulace s bezpecnosti a izolaci hostitele od hosta pred viry?

A v pripade prekladove vrstvy s bezpecnosti a izolaci hostitele od hosta pred viry?

A jak je to v pripade simulace s bezpecnosti a izolaci hostitele od hosta? Tipuji ze u vetsiny simulaci je bezpecnost vicemene z principu dana vzajemnou nekompatibilitou (PC vs kokpit letadla, PC vs el.obvod, co tam kdo chce chytit za vir) a jinymi omezenimi (PC vs Windows bez naroku na realtime odezvu, PC vs Windows v debugeru), ne nebo je mozne taky nejak nakazit hostitelsky system napr. pri nacteni zavirovaneho souboru, programu, pluginu, ...?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny