Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pc sestava co na ni reknete

Jádro této grafické karty vám umožní využívat plného potenciálu DirectX 10.1 a starší, stejně jako OpenGL 2.0. Od svého předchůdce si nové jádro převzalo zejména technologii unifikovaných shaderů, jejichž výhoda spočívá v možnosti provádění operací jak nad vertexy tak nad pixely dle aktuální potřeby vykreslované scény. Stejně tak převzalo i mnohé HD technologie - zejména pak jednotný video dekodér (UVD) pro akceleraci přehrávání videa ve vysokém rozlišení (formáty H.264/AVC a VC-1). Samozřejmostí je akcelerace dekódování MPEG-1, MPEG-2 a MPEG-4/DivX videí. Potěší i podpora HDMI výstupu a to včetně zvuku (díky integrovanému HD zvukovému řadiči s podporou AC-3 kodeku). Díky sloučení firem ATI a AMD se v Avivo HD platformě objevil i AMD Xilleon HDTV enkodér, který umožňuje čipu zobrazovat přes TV analogový výstup a to i v SDTV a HDTV rozlišeních.

Jako reakce ATI na propojování grafických karet od nVidie (tzv. SLI na speciálních základních deskách) přichází technologie Crossfire, která vám umožní propojit dvě grafické karty od ATI, čímž by měla podstatně vzrůst rychlost vykreslování. Musíte však mít speciální základní desku s více PCI-E 16x sloty.

Karta poskytuje uživateli i kvalitní HDTV výstup, prostřednictvím S-Video konektoru. Samozřejmě je karta osazena i dvěma duallink DVI konektory, které mohou být obsazeny oba najednou a stejně tak i interpretovat obraz. Podobně, jako má nVidia nView, ATI nabízí obdobný software HYDRAVISION. Můžete si tedy velice snadno optimalizovat výstup pro jakoukoli kombinaci dvou zobrazovacích zařízení, jako např. monitor, LCD displej, projektor, televize.


to znamena ten TV analog vstup ze muzu od tam tud pouzivat TV tuner?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny