Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Externi monitor k notebooku - FHD/QHD, znacka?

Ahoj,

mam dotaz. Vyhledove bych si chtela poridit monitor, ktery pripojim k notebooku (at nemusim koukat furt jen na 14" displej).

Docela rada bych 27" monitor a pravdepodobne by vzhledem k velikosti bylo lepsi, kdyby uz mel QHD rozliseni. Ted je ale otazkou, jestli to notebook jeste zvladne. Preci jen uz je to petilety starecek s nativnim rozlisenim 1600x900 :-)

Jde konkretne o tenhle, tzn. Intel Core i7 4702MQ Haswell, 14" 1600x900, RAM 8GB, NVIDIA GeForce GT 740M 2GB, pripojeni monitoru mozne pres HDMI nebo VGA.

Mela jsem k nemu driv 24" monitor s FullHD, to fungovalo v pohode. Zvladne i QHD? Pripadne pokud ne, melo by smysl si stejne monitor s QHD poridit a zatim na nem mit nastavene jen FHD, dokud si neporidim nejake pocitadlo, ktere uz QHD zvladne? (ale s tim, ze notas jeste slape v pohode, takze novy momentalne v planu nemam)
Nasla jsem nejake informace k te grafice, ale popravde receno, moc tem jednotlivym radkum u "display support" nerozumim (co je co). Integrovana grafika (Intel HD Graphics 4600) by to asi zvladnout mela, podle toho, co jsem si vygooglila.

Dokazal by nekdo rict, jestli tam QHD tedy pujde?

A dalsi otazka, jsou nejake znacky, kterym je lepsi se vyhnout, nebo je to v te (nej)nizsi cenove kategorii (~4k za FHD / ~6k za QHD) stejne vsechno na jedno brdo?
Pripadne pokud mate jeste nejake tipy/rady, na co se pri vyberu monitoru koukat, sem s tim :-)

Diky.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny