Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wattman nastavení radeon

Zdravím, ohledně nadpisu... stává se mi, že mi při hraní zamrzne PC, musím ho vyxpnout a zapnout, a naskočí zpráva ohledně Wattman, default settings, technical issues. PC je nový, karta je radeon RX 560 4gb. Například u Far Cry 5 jsem vypnul a zakázal hardwarový profil u nastavení radeon, a od té doby v pohodě. Dočetl jsem se, že to může být ovladači, nějakým taktováním atd. Nevím nic o taktování a nic takového jsem nedělal. Je možnost, jak zjistit co se děje, co je špatně, případně to dát do nějakého stabilního nastavení ?
Díky za odpovědi

Předmět Autor Datum
Můžeš odinstalovat Radeoní drivery, rebootnout a následně stáhnout a nainstalovat aktuální, a to jak…
touchwood 01.08.2019 17:54
touchwood
Tak ten Watman desactivuj. Dočetl jsem se, že to může být ovladači, Ano muze, ted pouzivas jakou v…
XoXoChanel 01.08.2019 18:54
XoXoChanel
A jaké funkce lze povypinat, ke stabilizaci ! poslední
Edron 01.08.2019 21:02
Edron

Tak ten Watman desactivuj.

Dočetl jsem se, že to může být ovladači,

Ano muze, ted pouzivas jakou verzi ? Jaky operacni systém, Windows 10, Windows 7 ?
Dezaktivuj nekteré funkce jako "Enhanced Sync", ruzné OC tunice Hz etc jelikoz muzou vést k nestabilite, vypadavani obrazu, padu her nebo samotného OS jako v tvém pripade.
Neodstranené chyby popisuje dle verze AMD ve svych "relase : https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-7-4."
* Nekteré chyby plati jen pro procesory AMD Ryzen s kombinaci grafickych karet AMD. V pripade ze mas CPU Intel se te tykat nemuseji.

Známé potíže v predeslich verzich ovladacu AMD :

- Při upgradování na Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.6.3 s použitím možnosti Custom Clean Installation může dojít k nestabilitě systému s procesorem AMD Ryzen.
- Povolení rozšířené synchronizace může na grafických produktech řady Radeon RX 5700 způsobit selhání hry, aplikace nebo systému.
- Grafický ovladač se nemusí odinstalovat správně, když používáte možnost expresního odinstalace u některých procesorů Ryzen s Radeon Graphics.
- Funkce Radeon WattMan není v současné době k dispozici v AMD Link pro produkty Radeon VII a Radeon RX 5700 Series Graphics.
- Po instalaci aktualizace Radeon Software při spuštění aktualizace systému Windows® 10. května 2019 může u některých konfigurací systému dojít k poškození zelené barvy.
- Během odinstalace v konfiguracích systému Windows®7 se u Radeon RX 5700 Series Graphics může objevit černá obrazovka. Obejít je provést odinstalaci v nouzovém režimu.

PS : :!: Ovladace pro tvou RX nezapomen instalovat jako "spravce", tak jak to AMD vyzaduje :

- Při instalaci Radeon Software Adrenalin Edition pro operační systém Windows® musí být uživatel přihlášen jako správce nebo musí mít oprávnění správce k dokončení instalace Radeon Software Adrenalin Edition

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru