Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GTX 1070 Ti - 2K monitor

Ja jsem take nepsal, ze jses pritroubly ty. Tvuj komentar jsem samozrejme cetl cely a protoze se v nem vyskytly nepresnosti, tak jsem je opravil.

L-Core:

Situace se ma tak, ze jsme drive rozliseni obrazu definovali predevsim temi cisly, proste 640x480 nebo 800x600 atd. Takove ty nejbeznejsi rozliseni, zrovna ty, ktere jsem jmenoval, mely i to oznaceni znakove, VGA, SVGA.
A pak bylo oznaceni televizni, jiste si na PAL vsichni vzpomeneme. Televiznim oznacenim bylo ale mysleno predevsim kodovani signalu, rozliseni bylo az druhotny poznavaci znak.

Pak prislo HD a protoze cislicek pribyvalo, zacalo se vic vyuzivat tech nazvu ci jejich zkratek: fullHD, FHD.

Jenomze potom ta organizace vymyslejici tyto jmena zaspala a rozliseni narostlo, ale nebylo tu pojmenovani zadne, pritom firmy vyrabejici televize potrebovaly pro marketing nejake uderne oznaceni, vzniklo tedy 4K. Kdyz se standardizacni komise zase probudila a pojmenovala to UltraHD, bylo jiz pozde, vsichni uz znali 4K.
Az nasledne zpetne se zacalo mluvit o 2,5K jako QuadHD (2560x1440) a logicky o 2K jako 2048x1080. Zadne 1K teda nikdy nebylo.

---

Kazdopadne napsat 2K = QuadHD = 2560x1440 muze jen lajk, ktery tomu absolutne nerozumi a neco nekde slysel za hovadinu. Technicky znaly clovek to nikdy nenapise. A protoze jsme na webu odbornem, urcite tu spatne pojmenovavani zavadet nechceme a budeme to napriste vsichni psat spravne. :-) Diky vsem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny