Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přímý přístup ke konkrétnímu nastavení ve Windows

Dobrý den,
existuje ve Windows možnost rychlého přístupu přes spuštěný dávkový nebo jiný soubor, když se potřebuji rychle jedním úkonem dostat do X-té úrovně vnoření kvůli změně nastavení uvnitř operačního systému?
Tuším, že to lze přes nějaké kódy nebo soubory pro rychlý přístup nebo spouštění, ale nemůžu to najít a nevím přes jaká klíčová slova to hledat. Údajně by takto mělo být možné spouštět i aplikace, které jsou součástí Windows 10. Pokd to tak je, tak jak může sám uživatel zjistit kód pro konkrétní otevření v menu nastavení vnořené úrovně do které se potřebuje dostat jedním klikem, dvojklikem nebo spuštěním souboru pro přímý přístup? Je možné svépomocí takové soubory ručně vytvářet tak jak potřebuju? Snad mi rozumíte, jak to myslím.

Příklad:
1)
Chci nahradit přímým přístupem tyto ruční úkony a klikání.
Prohledat Windows
nechat vyhedat klíčové slovo "přípona"
filtr nabídne "Nejlepší shoda": dále viz bod 2)

nebo ručně

2)
Nastavení - Systém - Výchozí aplikace - Zvolit výchozí aplikace podle typu souboru - Zvolit výchozí aplikaci pro každý typ souboru - Přiřadit typy souborů ke konkrétním aplikacím

3)
Další příklad:
Potřebuji mít na ploše ikonu, která mne dvojitým kliknutím dostane do nastavení OS pro zrakově handicapované uživatele atd.

Předem děkuji za rady. :beer:

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny