Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mobilni systemy Android, iOS, WP - sprava programu a procesu, multitasking?

Dobry den,
potrebuji se zeptat, tato otazka me trapi uz od invaze patlafounich OS Android, iOS, Windows Phone (vim ze uz je mrtvy a taky vim, ze se od desktopovych Windowsu dost lisil a podobal se spis mobilmi OS) zajima me nejvic asi android. U pocitacu je vzdy jasne, jestli okno minimalizuji, maximalizuji nebo zavru. U patlafounu a jejich velice hloupym "okennim manazerum" se vse pousti na fullscreen nebo u predrazenych mobilu je mozne pustit na delene obrazovce (coz technicky v klidu dokazou i slabsi levnejsi stroje, ale je potreba skubat hloupe zakazniky a tahat ceny nahoru) tak maximalizace odpada, ale jak poznam, jestli se aplikace minimalizuje nebo ukonci, pripadne muzu u aplikaci nejak vynutot jestli se minimalizuje nebo ukonci?

Cimz me jeste vic pali dalsi otazka - ma Android a iOS opraveu skutencny multitasking nebo je to jen falesny pseudomultitasking a reklamni tahak na hloupe lidi? Totiz vsechny aplikace co se ukazovaly ze bezi, ale pri prepnuti do jine aplikace nebo na plochu a pak zpet se otevrena data vzdy ztratila a aplikace startovaly vzdy od zacatku a dlouho a s nacitacimi obrazovkami se vsim vsudy bez puvodnich otevrenych dat, i kdyz pamet porad zraly jako by byly pustene nebo nekdy i jeste vice i pri neaktivite, ale volne RAM bylo vzdy prekvapive jeste hodne i s rezervou. Ma Android a iOS a mrtvola Windows Phone opravdu nejaky multitasking, pripadne lze multitasking nejak vynutit nebo je to jen lzivy fejk, zamerne klamani zakazniku a reklamni tahak na blbe lidi?

Dekuji.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru