Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak resetovat službu Historie souborů ve W10

Dobrý den.
Omylem jsem si smazal ikony (převážně zástupce) na Ploše a při jejich obnově jsem chtěl použít obnovu přes Historii souborů. To ale vždy končilo požadavkem na připojení disku Z: (externí USB 3,5") i když ten v tu dobu připojen byl.

Historie byla nepoužitelná a tak jsem chtěl vše z Historie vymazat a obnovit její funkčnost. Vyčištění disku nic nevyčistilo a přímo v úloze Historie souborů to taky nešlo. Stále tam byl požadavek na disk Z:. Našel jsem postup pro vymazání historie https://winaero.com/blog/reset-file-history-windows-10/

Historie je vymazána, ale při nové aktivaci se pro cíl nenabídne poloprázdný disk F: (viz history.jpg) i když v počítači je (viz disky.jpg a správa.jpg) a je trvale připojený. Na Z: to dávat nechci protože ho připojuji jen pro zálohy a disk D: je plný.

Nevíte jak ten disk F: zviditelnit, aby se dal použít? Podotýkám, že stejný stav byl i před vymazáním Historie. Taky se F: při konfiguraci nenabízel.

Děkuji.

Pozn.
Obnova smazaných souborů přes Recuvu obnovila pro zástupce jen prázdné ikony s názvy zástupců bez obsahu co zastupují (alespoň tak vzniklo něco jako seznam) a obnova přes IObit Undelete vůbec ve výsledku Nic na Ploše nenašla. Program je vhodný možná tak na flash disk.
Viz doporučené programy na zive.cz. Další už jsem neměl chuť zkoušet a co chybělo jsem měl v záloze a alespoň jsem si udělal pořádek na Ploše.

Pozn. 2
sfc ani dism mi s tím nepomohly.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny