Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Múžou být problémy, pokud přejdu z W 10 na Linux?

Já mám Windows (i když ještě 7) a mám to jako spouštěč aplikací.

Všechno co popisuješ, jsou příznaky pro jedince, co mají potřebu se v systému rýpat. Obyčejný uživatel nic nepozná, prakticky se nemusí ani o ty Windows starat. Poserou to obvykle notoriční updateři čehokoliv a piráti softwaru s crackem.

v prípade Win10 sa systém rozrýpe sám, bez zásahu uživatele se dokáže dostať aj do stavu BSOD, stačí aktualizácia ktorá je "povinná". Jasné že tvrdíš to čo tvrdíš, když máš ešte len WIndows 7. Ale ten bude mať o pár mesiacov koniec podpory a čo potom? Ako tý čo Win7 majú tak ho majú, ale tý čo ho nemajú, tak je pre nich vhodnejšie ísť do Linuxu, alebo Win10 (i když i ne, keďže Win10 je v stavu v akom je) než kupovať Win7...

Win 10 nemám jen z toho důvodu, že nemám potřebu drbat do něčeho, co funguje. Až si někdy pořídím SSD, tak teprve potom koupím na Aukru licenci na W10 za nějakých 200 Kč (tedy asi 8€) a dám desítky.

A potom pochopíš, zmeníš názor, úplne... zrazu mi dáš za pravdu. ver mi.

Fakt nemám potřebu se drbat s linuxem jen kvůli úspoře trochy peněz a získat něco, co funguje úplně stejně a získat problémy, který doprovází spouštění windowsích her v linuxu (protože ta podpora není automatická a samozřejmá). Já už ve svým věku fakt nemám náladu se drbat a hrabat v počítači jakýmkoliv způsobem (sw, hw), ale chci ho používat. Asi jako auto, chci sednout a jezdit. Ne být zároveň jeho stálým mechanikem, jak to měli motoristi před 40 lety. Toho jsem si užil už v životě dost, svůj čas už tomu dále věnovat nechci.
Linux funguje, ale bohužel, většina softwaru je prostě dělána pro windows, takže to chci rovnou používat. A když mi to Windows poskytly, nemám důvod to měnit.

To už som psal. Moja mamka taky používa Ubuntu. Zaujímavé že ona totálny antitalent do počítačov nemá problém a nikdy sa nepotrebovala v ničom hrabať ani robiť žiadneho mechanika. Vôbec netušíš jak na tom Linux teraz je, i moja mamka povedala že je jednoduchší na ovládanie pre laika než Windows 10. Aktualizácie si ani nevšimneš že existujú. V prípade Linuxu ťa to vôbec neotravuje s ničím. Samotná obsluha je že všetko jde na jedno kliknutie. I to čo vo Windowse potrebuješ robiť zložito... Trebárs v najnovších Win10 když si chceš zobraziť ikonu Tento počítač na pracovnej ploche tak to máš na 10 kliknutí a je to zašité niekde, že to hladáš pol hodinu. V Linuxe to má moja mamka hotové za 5 sekúnd. A Pri bežnom používaní ako aplikácie spustím zavriem úplne rovnako. Prieskumník funguje takmer zhodne. Rozdiel je možno len tak v tom že má trocha inšie ikonky. Pripojiť k WiFi či vypnúť laptop je skoro zhodné s Windowsom, na 2 kliknutia. Trebárs taký Mint to bežný laik skoro ani nerozozná od Windowsu, čo sa týka ovládania.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny