Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojeni domaci site s routerem za modemem s internetem od O2

Dob­ry den. Po­tre­bo­val bych po­ra­dit se sprav­nym na­sta­ve­nim do­ma­ci si­te. Mam in­ter­net DSL od O2. Do­le v pri­ze­mi mam mo­dem Zexel VM­G8924-B30A. Od to­ho­to mo­de­mu jsem si na­ve­dl ka­bel do prv­ni­ho pa­t­ra, kde se mi scha­ze­ji dal­si dva ka­be­ly do dvou mi­stnos­ti v pa­t­re, kde v jed­ne ma­ji de­ti xbox a v dru­he pev­ny PC. Za uve­de­ny mo­dem zexel od O2 jsem si po­ri­dil wi­fi rou­ter TP Link Ar­cher C50. Ten jsem za­po­jil do pri­vo­du rou­te­ra. Ve wi­fi mi in­ter­net šel, ale v ostat­nich trech LAN nic. Pev­ny PC se mi k ether­ne­to­ve kar­te pri­po­ju­je a od­po­ju­je. Dle rad jsem sly­sel, ze se asi musi na­sta­vit ne­co na DHCP ci ji­ne na­sta­ve­ni IP ad­res mo­de­mů. To uz ne­dam. Nepotrebuji sdileni dat, jen aby mi ze zasuvek vsude tekl jen net. Po­ra­di mi nekdo neja­ky po­stup? Di­ky moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1. V zyxelu použiješ pro propojení s Archerem port LAN1 nebo LAN4 (označené jako Internet; jak měnit…
touchwood 13.08.2019 20:43
touchwood
Dekuji, vypada to ze to chodi. Jen to wifi jeste nemam, protoze se mi nechce z te nove ip adresy spo…
Seimon 14.08.2019 13:58
Seimon
pokud se to nechce z nové IP spojit, máš problém s nastavením, které neproběhlo. Nové nastavení může…
touchwood 14.08.2019 14:40
touchwood
Tak jsem to jeste jen na rychlo v patre zkusil funkcnost netu a zjistil jsem, ze na novejsim noteboo…
Seimon 14.08.2019 18:46
Seimon
křišťálovou kouli mám tento týden v servisu. Co když v pevném PC je síť nastavena napevno?
touchwood 14.08.2019 20:06
touchwood
Znovu jsem to predelal podle tveho navodu. Vse funguje jak ma vcetne wifi. Pouze ten stary pevny poc…
Seimon 15.08.2019 18:44
Seimon
nevím co máš za typ switche/routeru. jestli je to běžný 100mbit krám, mohlo by pomoct změnit nastave… poslední
lední brtník 15.08.2019 19:39
lední brtník

1. V zyxelu použiješ pro propojení s Archerem port LAN1 nebo LAN4 (označené jako Internet; jak měnit nastavení dalších 2 portů z hlediska tripleplay tu řešit nebudu)
2. Archer odpojíš od zbytku sítě a připojíš jej jen s PC, ze kterého ho budeš nastavovat
3. vlezeš do Archeru (emulátor máš zde)a tam nastavíš v "Network - LAN" IP adresu LAN na 10.0.0.254, maska 255.255.255.0. Reboot Archera
4. počkáš až dorestartuje (cca 60sekund), odpojíš LAN kabel a znova jej připojíš. Prohlížečem otevřeš novou adresu (10.0.0.254)
5. vlezeš zase do menu, položka "DHCP" - Hned první "DHCP server" nastavíš na "Disabled." Opět reboot.
6. připojíš do libovolného LAN portu kabel od Zyxelu a máš hotovo.

Volitelně si donastav Wifi. Doporučuju nastavit stejné jméno i heslo jako v Zyxelu, jen jiný kanál (v obou zařízeních nastavit ručně, vybrat jeden z kanálů 1 - 6 - 11, ideálně 20MHz; pokud chceš 40MHz, pak ti zbudou jen kanály 1 a 6)

Tímhle nastavením dosáhneš toho, že internet pojede ve všech LAN portech i na wifi a vše bude jedna LAN, tj. zařízení na sebe budou tzv. vidět.

Dekuji, vypada to ze to chodi. Jen to wifi jeste nemam, protoze se mi nechce z te nove ip adresy spojit. Ale asi to pak pukde zase manualne, ze si ho samostatne pripojim k PC, ne? A jen jeste jedna otazka, mel jsem z prvu problem, ze mi to nechodilo, protoze jsem to mel v tplinku na konci pripojene ve Wlan. Kdyz jsem to dal do Lan1, slo to. Nelze nejak prekonfigurovat port wlan, aby to v nem zustalo a ja mel opet volne vsechny Lan porty?

pokud se to nechce z nové IP spojit, máš problém s nastavením, které neproběhlo. Nové nastavení můžeš udělat bez odpojení, ale protože jsi vypnul DHCP server, musíš si nyní nastavit IP adresu ručně do stejné sítě, v jaké je ten tplink, tj. 192.168.0.0/24, tedy např. 192.168.0.25.

Co vím, tak tenhle tplink se neumí přepnout do režimu AP, a tudíž WAN port se nedá zbridgovat s ostatními LAN porty. Pokud máš málo portů, kup si za 200Kč 5-portový switch.

Znovu jsem to predelal podle tveho navodu. Vse funguje jak ma vcetne wifi. Pouze ten stary pevny pocitac se mi po pripojeni na LAN do zasuvky pripojuje a odpojuje. Notebook mi to nedela. Nejaka rada, co se da na ethernetove karte ci nastaveni pc zmenit? Predem diky moc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru