Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Polovina internetových stránek se nenačte s novým modemem

Zdravím,

Nedávný výpadek elektřiny při bouřce mi nejspíš oddělal rok a půl starý modem co mi nainstaloval technik od O2. Známý z práce mi dal svůj starý modem, který už nepotřeboval, abych zkusil jestli to vůbec bude tím modemem nebo jestli je chyba jinde - modem technicky pořád svítil, jen nebyl přístup k internetu. Vzal jsem si tedy ten modem od kolegy, zapojil a internet se rozjel. Problém ale byl v tom že funguje tak napůl. Zhruba půlka pokusů o načtení jakékoliv stránky končí stejnou zprávou jako kdyby internet nefungoval vůbec (Zkuste to později, zkontrolujte připojení atd.), zajímalo by mě tedy jestli se s tím dá něco udělat. Stahovaní jako takový funguje jako dřív, stejná rychlost bez žadných náhlých výpadků nebo tak něco, ani mě to nevyhazuje z online her, ping v normě, bez lagů. Moje otázka tedy je jestli jsem si měl při změně modemu nějak pohrát s nastavením (a pokud ano, jak), nebo jestli mám prostě koupit nějaký nový modem a doufat že to pojede.

V PC se vyznám jen málo a v sítích už vůbec, takže jsem celkem ztracenej a O2 support má teď plno kvůli té bouřce, takže nemůžu ani kontaktovat aby mi sem zase někoho poslali.

Předmět Autor Datum
modem v záruke? reklamovať. Niektorý provideri "neautorizované zariadenie -iná MAC adresa" blokujú.…
sakraforte 15.08.2019 17:44
sakraforte
ručně v pc / nebo rovnou na vstupu tajného modemu o2 si zatím nastav nějaké normální "public dns", n…
lední brtník 15.08.2019 17:54
lední brtník
Díky moc! Přesně tohle jsem potřeboval, všechno zase běží jak dřív, aspoň co můžu posoudit takhle na…
Morg 15.08.2019 22:42
Morg
využívání cizích dns se v minulosti doporučovalo u malých poskytovatelů a pak právě u o2. před 10 le… poslední
lední brtník 16.08.2019 00:23
lední brtník

Díky moc! Přesně tohle jsem potřeboval, všechno zase běží jak dřív, aspoň co můžu posoudit takhle narychlo, vše se načítá perfektně. Jen by mě zajimala ta narážka na nespolehlivé O2 dns, mám to brát tak že bych měl vždycky raději používat nějaký ten public dns než nechat O2 aby mi to zase zařídili až mi budou posílat/instalovat nový modem?

využívání cizích dns se v minulosti doporučovalo u malých poskytovatelů a pak právě u o2.
před 10 lety míval o2 každoroční upgrade svých dns / resolverů, po kterých přestávaly jeho zákazníkům fungovat podstatné části stránek (vadné cesty k css díky neúplným dns záznamům)
poslední léta to vypadalo, že jim to snad funguje, nezaznamenal jsem tolik stížností.
ten router mohl mít uložené starší dns adresy a něco za ty léta změnili, nemusí to být chyba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru