Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem data z externího hdd

Dobrý den, mohu poprosit o radu , mám externí disk ADATA clasic CH94, na němž jsou filmy, a je takřka stále připojen k tv, ale v tuto chvíli se přes pc do něj nedostanu a vyžaduje format, ale v připojení v TV funguje , mám prosbu jak se do disku dostanu aniž bych jej musel zformátovat , data z něj dostal a pak klidně zformátoval ale rád bych z něj data vytáhnul, Děkuji

Předmět Autor Datum
A jaky ma ten HDD format ? mám prosbu jak se do disku dostanu aniž bych jej musel zformátovat - IM…
XoXoChanel 22.08.2019 13:29
XoXoChanel
Zkus nabootovat nějaký live Linux a kouknout na ten disk. poslední
Karel04 22.08.2019 13:35
Karel04

A jaky ma ten HDD format ?

mám prosbu jak se do disku dostanu aniž bych jej musel zformátovat

- IMHO tam bude hrat roli format toho eHDD, jestli ho tva PC rozhodla preformatovat..
- Zkousel jsi alespon ten eHDD pripojit na jiném PC (nejlépe na zarizeni s Linux OS jadrem jako Ubuntu, ktery ext4 cist umi) , nebo v jiném USB portu ?

- V pripade ze ten HDD nepouziva tva PC i jako ulozni treba k nahravani televiznich kanalu (protoze by disk, nebo soubory mohl sifrovat), potrebujes aby mel takovy format jaky podporuje jak ta TV, tak tvuj Windows jako NTFS.
* Nekteré smart televize formatuji HDD do ext4 tento format v default Windows nevidi. FAT32 je kompatibilnejsi, ale zase neumoznuje vetsi soubory jak 4Gb, coz u dnesnich filmu muze byt problém, proto myslim ze NTFS muze byt moznou volbou.

PS: Az ten disk po mozném formatu znovu vsunes do TV a TV se te zepta jestli chces ten disk pouzit jako interi uloziste, tak zadej ze NE. (jen v pripade ze by se nepripojil zadej ano).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru