Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak změnit/vypnout "Nejlepší aplikace" (hledání W10)

Od přechodu na build 1903 se mi při kliknutí na ikonku lupy (hledání) dole na liště objevuje propracovanější a podrobnější okno pro zadávání hledání a zobrazení jeho výsledku. Tohle:

[87798-hledani-png]

Nenašel jsem způsob, jak tam uvedené aplikace z toho hledání odstranit, případně jak si to tam uspořádat jinak. Ten výběr, co mi to tam nabízí, je naprosto pitomý. Třeba ta třetí ikona je pozůstatek aplikace, pomocníka přechodu na 1903, která už v systému není.

Jak na to?
Díky za tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ten výběr, co mi to tam nabízí, je naprosto pitomý. Třeba ta třetí ikona je pozůstatek aplikace, pom…
XoXoChanel 24.08.2019 12:02
XoXoChanel
Jasně, jakmile začnu psát, zmizí to. Mně jen vadí, že ty aplikace tam, že je to nesmyslný výběr a r…
L-Core 24.08.2019 13:24
L-Core
Cortana v češtině není, nemám co a jak nastavit. - To vim, ale nastavuje se to pres ni i tak (proto…
XoXoChanel 24.08.2019 13:29
XoXoChanel
Není. Čeština (verze W10) není zatím podporována.
L-Core 24.08.2019 13:33
L-Core
Tak to je pro me novinka ze ji Microsoft z Cs verze vymazal. Vim ze jeste pred casem ji v Cr hodne l…
XoXoChanel 24.08.2019 13:35
XoXoChanel
https://support.microsoft.com/cs-cz/help/4026948/cortanas-regions-and-languages poslední
L-Core 24.08.2019 13:47
L-Core

Ten výběr, co mi to tam nabízí, je naprosto pitomý. Třeba ta třetí ikona je pozůstatek aplikace, pomocníka přechodu na 1903, která už v systému není.

- Protoze nic nevyhledavas, ani jsi nic vyhledavat nezacal.
- Kdyz zacnes vyhledavat, tak automaticky vse zmizi. (Staci stisknout jakoukoliv klavesu a ta nabidka zmizi)
- Ta uvodni lista jen znazornuje posledni spustené aplikace, nejvic pouzivané. Takle kdyz pouzivas nejakou aplikaci tak ti to ma usnadit "rychlejsi pristup / nalezeni". (Nejaky cas kdyz jsem mel nekolik desitek aplikaci, tak se mi to popravde i parkrat hodilo).

Třeba ta třetí ikona je pozůstatek aplikace, pomocníka přechodu na 1903, která už v systému není.

- Zkusil jsi alespon na ten "pozustatek aplikace" klinkout P_tlacitekm mysi a kliknout na smazat/nezobrazovat ?

PS : Nevim co mas v umyslu hledat, ale ve Windows existuji i lepsi mista jako spravce souboru kde jde vyhledavani pro mistni soubory etc optimizovaneji.
* Osobne uvedené vyhledavani mam z listy jiz dané pryc (v PRO verzi jen kompresované do lupy) a nepouzivam ho vubec (presel jsem na "Windows server" ktery ma stejné GUI jak Windows 10 jen ti zmizi Store a MS aplikace které stejne nepotrebuji a umozni pristup k normalnimu nastaveni + prava).
- Kdyz jsem vyhledavani v liste pouzival, tak jen exluzivne pro rychlej nahled na historii v PC , posledni spustené aplikace, nejaké nastaveni Windows nebo kdyz jsem neco hledal na netu nebo ve "slovniku". "K nicemu jinému to ani neni ! ". Tak jestli hledas neco jiného jako soubor ci slozku, pouzij treba "pruzkumnika" (ktery jde prilepit na listu)

[TiP] ~ :i: Nez ti zacnou psal lidi hovadiny jak se vyhledvani zbavit pres registry nebo nejaké skripty co nasli na Google, pro upresneni vyhledavani se upravuje pres "Cortana" (to vis, Redmondska logika) ktera je hned vedle vyhledavani (to kolecko).
- Klikni na ni P_tlacitkem mysi "v liste" vedle vyhledavani na → "Cortana" a u polozky "vyhledavanii" klikni na → "nezobrazovat".
- Nezobrazovat aplikace dezaktivuj v nastaveni, ke kterému se muzes dostat i rychleji pres "P_klik" na sub_menu "Cortana" → "nastaveni listy" :
* Zkusim to najit, jak se to jmenuje cesky. Odznac jen moznost "zobrazit posledni pouzivané aplikace". Ilustracni obrazek :

[87799-nezobrazovat-naposled-otevrene-png]


Jestliže nechcete tyto seznamy používat, otevřete si :
"Nastavení" a přejděte do nabídky → "Přizpůsobení | Start ". Zde najdete přepínače funkcí »Zobrazovat nejpoužívanější aplikace « a » "Zobrazovat nedáno přidané aplikace".

V nabídce "Přizpůsobení | Start" klikněte na volbu → "Zvolte, které složky se mají zobrazovat v nabídce Start" a dostanete se k seznamu složek, jejichž zástupce lze v nabídce Start aktivovat.
Snadno si můžete z nabídky Start zajistit rychlý přístup ke všem standardním systémovým složkám (Dokumenty, Hudba, Obrázky, Videa atd.), k osobní složce, nebo přehledu počítačů a zařízení v síti.

[87800-prizpusobeni-png]
https://www.chip.cz/novinky/tipy-triky/windows-10-nastaveni-zobrazeni-aplikaci/

Jasně, jakmile začnu psát, zmizí to.

Mně jen vadí, že ty aplikace tam, že je to nesmyslný výběr a rád bych to změnil - což se mi nijak nedaří, prostě jsou tam (kromě Firefoxu nesmysly). Nic nového se mi tam nepřidává, ať dělám cokoliv. Ale jsem schopen s tím žít, aplikace stejně spouštím jinak než z hledání :-)

Ano, taky mám W10 Pro a dole na liště jen lupu. Používám to jen tehdy, pokud chci najít nějaký soubor podle obsahu dokumentu (mám pár míst, které nechávám indexovat i s obsahem), prostě napíšu třeba "prodej pivo" a vyhledá mi to všechny soubory, které tohle obsahují, nejen v názvu souboru.

Cortana v češtině není, nemám co a jak nastavit.

V nastavení nabídky Start mám "Zobrazovat nejpoužívanější aplikace " šedé (neaktivní) a vypnuté. Jak to změnit nevím. Viz příloha.

Cortana v češtině není, nemám co a jak nastavit.

- To vim, ale nastavuje se to pres ni i tak (protoze cortana optimizuje pomoci histoire vyhledavani, nebo preferenci, proto kdyz napises "pivo" tak ti da hospodu nekde v Hustopecich) . Klinknes na ni p_tlacitekem mysi co ti da suplementarni menu, kde je nastaveni vyhledavani. (to je ta redmondska logika prave)
* Nebo v Cs verzi Windows cortana neni ve spodni liste znazornena ?
[87802-cortana-png]

Tak to je pro me novinka ze ji Microsoft z Cs verze vymazal. Vim ze jeste pred casem ji v Cr hodne lidi ji pouzivalo v Anglictine, tak dik za info.
.. i kdyz musim priznat ze jsem prekvapen (snad porvé co vidim, ze MS odstranil kus OS/sluzby kvuli jiné jazykové verzi OS). Také nerozumim jak ti funguje vyhledavani které je zahrnuta na zaklade (kodu) Cortana (aniz by musela byt aktivovana odveti, servis vocal -- jakoz to "hlasova sluzba a ovladani". V hlaové sluzbe bych Cs pochopil ze nejde, ale vyhodili celou sluzbu Cortana ?!) ktera zaznamenava a zobrazuje osobni preference, aplikace pomoci telemetrie, historie/localizace etc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru