Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 2 zvukové karty v kompu

Jelikož má zvukovka AC97 na desce Realtek nemá moc kvalitní zvuk - když zapojím repro do výstupu věže, tak to hraje mnohem lépe - nejsou ořezané špičky, zpěváci náhle ztratí rýmu a je tam více detailů.
Proto si musím koupit novou zvukovku.
Ale jakou? Aby měla kvalitu aspoň jak výstup Line Out z Minisystému..

Když jí tam dám, musím v BIOSe vypnout tu integrovanou?
Někdo říká ano, někdo že ne.
Pokud jí nemusím vypínat, znamená to, že v systému budou 2 zvukovky a jedna bude default? A tedy teoreticky přes integrovanou můžu na sluchátka poslouchat Winamp, zatímco z PCI zvukovky pojede zvuk do beden z powerDVD?

Hlavně mi jde o to, jestli ovladač nastavení pro AC97 jako ekvalizér atd nebude ovlivňovat i novou PCI zvukovku? Aby nastavení AC97 nemělo vliv na nastavení té PCI zvukovky?

Jakou zvukovku teda doporučíte? Stačí nějaká levná Audigy za pětistovku, a nebo pro požadovanou zvukovou kvalitu je třeba sáhnout hlouběji do kapsy?
Pokud ano, jsem ochoten do částky cca 1700 Kč, víc do starého železa nenacpu. Ale jestli bude stačit nějaká levná, tak tí líp.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já mám v PC taky dvě zvukovky (Live! a integrovaný kodek) a obě jsou aktivní. Není problém mít v jed… poslední
Prasak 23.08.2008 20:46
Prasak

Já mám v PC taky dvě zvukovky (Live! a integrovaný kodek) a obě jsou aktivní. Není problém mít v jedné zapojený sluchátka a v druhé repráky, pak jen v ovládacím panelu na zvuk nastavit používané zařízení. Průser nastane tehdy, když používáš omezenej účet, tam přepínat zvukovky nelze.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru