Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Televize

Dobrý den,
můj dotaz nesměřuje přímo na oblast počítače, ale spíš TV a signálu. Koupil jsem si novou televizi a k tomu i pokojovou anténu, naladil jsem si programy, všechno v pořádku. Z čista jasna mi přestaly ty programy fungovat, ale né úplně. Fungují mi asi jen 3 programy, například když si pustím Óčko, mi v tv jede Prima MAX, a tak je to u více programů. Přičemž mi to ukazuje, co kde hraje, funguje u všeho teletext, síla signálu v nastavení je 100%. Například Novu Cinema tu mám ve dvou verzích, u jedné, která normálně doteď fungovala mám "Tato služba není k dispozici" i když údajně má signál 100%, a jak jsem říkal, ukazuje mi to program. Ta druhá verze má na konci T2, funguje normálně, jen bez zvuku. Jak říkám, vše fungovalo normálně, ale zničeho nic to přestalo, s Anténou jsem nehýbal nijak, zkoušel jsem naladit programy znovu, zkoušel jsem obnovit tv do původního nastavení a pořád nic. Děkuji za případnou pomoc.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Důležitější než síla signálu je jeho kvalita. Síla bývá relativní, u starého settopboxu bylo i pod 6… poslední
ml1 29.08.2019 13:24
ml1

Důležitější než síla signálu je jeho kvalita. Síla bývá relativní, u starého settopboxu bylo i pod 60% zcela v pohodě, ale běda jak klesla kvalita pod 95% to se obraz ztratil.
Antény a vše okolo jsou lovením duchů. Teda pro nás jako většinu nevybavenou vhodnými přístroji, které mají profíci a jsou na tom lépe. Může se stát cokoliv, u analogu se to aspoň z obrazu dalo poznat (duchy, rušení) Bylo jasně rozeznat změnu kvality, když sklidili na poli obilí, už si nepamatuju jestli to bylo lepší v létě nebo v zimě, ale ta souvislost tam byla.

Aby se zrušil příjem stačí opravdu málo, než nám dali do STA nové multiplexy, podařilo se mi je chytnout z okna (vysílač máme kousek a podařil se i vzdálený), ale to nedošáhlo to do TV a jakékoliv pokusy přivést to tam selhávaly (prodlužka antény, vystrčení z jiného okna), vypadalo to jako že příjem je možný jen asi v 10 cm široké obloasti a za několik dnů nebyl už ani tam. Pak přišla vichřice, která nám zacuchala společnou anténu a správa domu se konečně odhodlala dát nám do antény všechny dostupné programy, nebýt toho, tak asi čeká do vypnutí DVB-t nebo co já vim na co.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru