Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Usb disk - rozbitý?

Ahoj,

mám cca půl roku flash disk (Adata 32 gb) kterej měl sloužit jen jako občasné nahrání filmu z TV Samsung. Byl připojen do televize celou dobu, nahrání filmů bylo provedeno tak cca 5-10x.
Po ani ne roce, je v hajzlu. TV ho nevidí. PC ano, nelze ale otevřít, ani formátovat.

Má cenu se s tím zabývat, nebo rovnou reklamovat. Vim adata je shit, ale doporučte mi alespoň flashku, která tohle vydrží.

Díky ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jestli je to AData S102 tak rovnou vyhodit nebo reklamovat, jestli je ještě v záruce. Měl jsem dvě a…
ml1 05.09.2019 14:15
ml1
Adata uv310 (32gb)
icepower32 15.09.2019 19:43
icepower32
"klíčový" uv310: mám podezření, že tento kousek výrobcům dodává nějaký totální lowend oem. klasicky…
lední brtník 15.09.2019 20:29
lední brtník
Je pravda ze extra rychlosti neoplývala ala zase to nebylo tak hrozny oproti jinym “kvalitnim kousku… poslední
icepower32 15.09.2019 22:21
icepower32

Jestli je to AData S102 tak rovnou vyhodit nebo reklamovat, jestli je ještě v záruce. Měl jsem dvě a obě postihnul stejný problém (PC viděl připojenou flešku, ale bez média, jako když máte třeba čtečku karet bez karty). První jsem několikrát low-level formátoval, vždy to chvíli vydrželo, ale jak se zkracovaly mezi tím, tak jsem ji odložil. S druhou jsem to zkusil jednou a pak jsem se na to vykašlal. Je potřeba podle řadiče (pozná se podle PID a VID) najít vhodný program, ale myslím že to za tu práci nestojí, možná jednou zkusit, ale jak se to zopakuje, rovnou vyřadit.
První jsem mechanicky zničil kryt (je to sice hliníková trubička, ale plastové konce brzo zařvali), takže jsem nereklamoval, druhá stála kolem 300 takže mi to nestálo za to to někam nosit.

Už asi rok nebo spíš déle mám https://www.alza.cz/kingston-datatraveler-se9-g2?dq=5599555&o=6 a zatím drží a to je používám permanentně a nosím je na klíčích. Tehdy jsem kupoval kvůli rychlosti a bitelně vypadajícímu provedení (pak se v tomto provedení objevily i pomalejší, u kterých slibujou 10 MB/s a podobné rychlosti), druhou jsem pak koupil poté co jsem nemohl dlouho tu první najít a už jsem ji oplakal (jak káže zákon schválnosti, našla se nedlouho poté). Do televize bych bral asi něco s ledkou, ta mi opravdu chybí.

"klíčový" uv310: mám podezření, že tento kousek výrobcům dodává nějaký totální lowend oem. klasicky pomalý zápis, v nabídce má stejný kus každý výrobce.
xoxem opovrhovaná s102 je jeden z lepších kusů na trhu, už hafo let. usb3 verze osazují rozumnýma broukama, dá se to použít i pro zápis a většinou se vejde i do těsnějších slotů.

zdejší trh je zaplavený podvodnými hnoji, které mají rychlost zápisu 10mb/s. když najdeš dvojnásobek, abys k tomu rovnou přikoupil šampus.
přitom ne všechny mini flashky musí být shit, tento asi anonymní krám z amazonu mi vyhovuje.

adata nerad dost často používám, zdejší maloměstský obchodník nic jiného nevede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru