Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zlobi internet - obcas zpomaleni / nefunkcni nektere weby

12m koaxiálu má nějaký útlum, při 5ghz to snad nevede už vůbec.
jestli to chápu, tak někde je modem, pak je 12m koaxu který zničí celý zisk někde umístěné antény. v jiném patře je ten externí usb tplink ve správně umístěném notebuku. kvůli koaxu předpokládám 2.4ghz (n) pásmo.
přitom na nějakém neznámém kanálu má vysílat nějaký tv streamer a na jiném neznámém kanálu probíhá toto utlumené spojení krz koaxiál a strop. oba se možná ruší.

zapojení toho streameru do sítě je mi záhadou. tyto věci obvykle umí i lan připojení, bohužel je morem dnešní doby připojovat všechny stojící krámy (tv, tiskárny) na wifi.
možná se streamer připojuje ke stejné wifi na stejném kanálu (i když je pak slovo modem zavádějící, je to tajný router). i ve stejné síti se wifikrámy umí rušit, přestože by vysílání měl dirigovat právě router.

naopak pro příjem bych si spíš představoval nějaký client přes lan, nebo hůř přes usb, připojený k pc (usb prodlužovák bude mít velkou ztrátu napájení).
notebuk na drátě vypadá divně, ale je tu více možností štelovat jeho polohu bez ovlivnění antény toho clienta.

jsem z toho zmaten, ale dokud to funguje, co už s tím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny