Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr monitoru

Zdravím,

rád bych znal váš názor k výběru monitoru.
Jsem zvyklý na svůj Dell U2414H - full HD, 60 Hz, IPS, 24". Myslím, že s GPU RTX 2070 bych si mohl dovolit lepší a Dell mít jako vedlejší pro práci.
Ideálně bych chtěl 27-29", 1440p, IPS, 144 Hz, výškově nastavitelný, s AMD freesync kompatibilní pro Nvidia, ale to se s cenou dostávám už fakt vysoko. Proto se ptám, jestli se spokojit s levnějším VA panelem 144 Hz, nebo spíš zůstat u IPS se 75 Hz. Monitor bude primárně na hry (Witcher 3, GTA V, Kingdom Come, Sekiro...) a na práci s AutoCAD ve 2D. Uhlopříčku taky řeším. Láká mě 32", který bude fakt velký, ale při rozlišení 1440p bude PPI stejné jako u Dell monitoru, takže žádné zlepšení.
Budu rád za názory a tipy pro výběr monitoru. Cena ideálně do 10 tisíc Kč.

Více mě láká kvalita obrazu s dobrým podáním barev, než vysoká obnovovací frekvence, ale třeba mě přesvědčíte, že to za to stojí. Nikdy jsem na víc jak 60 Hz nehrál. Taky se obávám, že s mým GPU stejně novější hry na 144 FPS nepojedou.

Taky nevím, jak to je se zakřivenými monitory, kterých je ve výběru také velké množství. Na monitor často koukáme ve dvou s přítelkyní na seriály, nebo když hrajeme spolu nějakou hru. Proto se obávám nějakého zkreslení, když to nebude namířené přímo na mě. Nemám ale zkušenosti.

Díky moc za odpovědi.
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Předmět Autor Datum
pokud to má fungovat i jako filmové "kukadlo" a monitor na práci, tak bych se zcela určitě držel IPS… poslední
touchwood 30.09.2019 10:23
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru