Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprava hesiel v malej firme

Pozri ty vychadzas z teoretickeho predpokladu, ja vychadzam z praxe.
Tvoje argumenty maju sice logiku (az na ten chat, to je trosku scifi), ale toto bude fungovat na 99% ludi...ty evidentne nevies s akymi IT znalostami dnes pracuju ludia v beznej firme.
Ok, mozme sa vratit k variante, ze prihlasit sa do sluzby pojde len na jednom pc, s upravenymi pravami uzivatela a prednastavenymi heslami v prehliadaci. Toto je relativne nepriestrelne, akurat ti garantujem, ze do tyzdna pride poziadavka, ze on sa chce prihlasit aj z druheho, neskor z tretieho alebo akehokolvek pc na danu sluzbu.
Uvediem ti iny, takmer identicky priklad.
Vies, co robim na skolach a vo firmach, kde nechcu, aby sa napajal na siet aj niekto iny ako urceni uzivatelia? Spravim staticky dhcp server. Obist sa to jednoducho, zadas si volnu ip a ides. Ok mohol by som spravit previazanie na mac na fw, ale zmenis si aj mac a som v prdeli.
Ok mozem na siet pridat Radius a v prdeli si zase ty. Lenze...a to ti garantujem, ze na beznej skole/firme ich bude Radius a dalsie overovanie neuveritelne otravovat a budu pozadovat jeho zrusenie. Zazil som to. Nedavam to uz nikde, malokto sa chce hrat na ultra secusity, pretoze ludia maju radi pohodlnost.
A tak vsade kraluje staticky dhcp server a vsetci su spokojni.
Ano da sa to jednoducho obist, ale 99% ludi to nezvladne a ani ich to nenapadne. Maju heslo od wifi a nejde im net, oni nevedia preco a tym to pre nich konci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny