Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemAnketa pokud by aktuialni W10 nebyly pripojeny k internetu uz nikdy, co se stane

Provozovat budu jednu jedinou konkretni hru - oolite. Nainstaluju ji jednou vcetne vsech doplnku a necham ji tak. (Jo, porizuju si pocitac kvuli jedine hre, kterou uz hraju prez 4 roky a bavi me a zdaleka jsem jeste neprosel ani vetsinu jejich moznosti a muzu si ji (casem) rozsirovat i sam a predpokladam, ze ji budu hrat jeste dalsich 5-10 let minimalne, stejne jako nektere hry hravam uz prez 30 let). ta hra nepotrebuje pripojeni k siti (a pripadne nove moduly a updaty si snadno stahnu a prinesu na flesce a proste prekopiruju).

To PC nebude v "mistni sit" - to nebude pripojene vubec.

Desktop bez wifi a do ETH zdirky nevede zadny drat, v USB neni zadny BT modul, proste nic. Zalohy se tvori tak, ze se potrebne textove soubory prekopirujou na flesku a odnesou v ruce.
Zaloha disku se dela tak, ze se disk odpoji, odnese v ruce, na linuxu z nej prectu sektory od prvniho do posledniho (tedy vcetne MBR/GDP) a zkomprimovane ulozim do souboru - jednou na zacatku, po skonceni instalace, auktualizaci a tak (den cislo jedna). Od te doby se zalohuji pouze ulozenen pozice (parkilove textove (ASCII) soubory) prez flesku - pokud vubec neco. Pri pripadnem zhrouceni disku/systemu se disk opet v ruce odnese, otestuje na vadne sektory a prepise rozbalenim zalohy na nej - cimz bude ve stavu jako na konci dne cislo jedna - do posledniho pristupneho bytu. (Cimz se znova zapise tabulka rozdeleni, hlavicky logickych disku, obsah FAT tabulky/NFS cehokoli, adresare a soubory (vcetne atributu i nedokumentovanych a pripadneho bordelu za oficialnim koncem) i prazdne misto - prosto vsechno - sektory budou vypadat jako v den cislo jedna - pak se v ruce odnese zpatky, strci dovnitr, pocitac se zapne a system se podivi, polik let byl po skonceni instalece vypnuty v kuse.

Z hlasek obavy nemam, jen pruzeni je pruzeni, pri kazdem startu odkliknout "seru na tebe, pripojit se nemuzes protoze nemas jak a cim, kontrolovat to nebudu, protoze to tak je schvalne, abys ses nemohl pripojit, aktualizovat se nemuzes, protoze se nepripojis, ze je to uz 10 let me nezajima, bude to tak do smrti, tak zklapni a zalez" - samozrejme pokud to pujde vypnout, tak tim lip.

Pokud pocitac funguje, tak zjevne neni zadna oprava dulezita, natoz zadouci. Jestli se da prez help pri loginu ziskat roota me nesere, stejne jsem root a jediny uzivatel, jestli notepad pri napsani radku delsiho nez 80 znaku smaze system ne nesere, protoze nemam duvod spoustet notepad a system snadno obnovim.

Ta moje kniha byle BEZ DRM a pod svobodnou licenci umoznujici libovolne kopirovani a modifikace. A byla tam na SD karte a nenechalo me to ani ji znovu nacist, protoze jsem se do aplikace ani nedostal protoze nebylo pripojeni. Ta ctecka nemela nic spolecneho s Windows, jen byla uvedena jako priklad sowtwaru, co bez rozumneho duvodu zablokuje vsechny dulezite funkce systemu (tedy tu jedinou, kvuli ktere jsem to kupoval a krome budiku jedinou, kterou jsem pouzival). Wooki byl neco jako tablet/smatphone/jiny maly bazmeg do kasy s matlaci obrazovkou - jeho reklamni kampan byla zalozena prave na tech eknihach.

O calibre vim, ale na pocitaci na takovehle "knihy" pouzivam cisty text, nebo HTML (a asi 4 tagy). U toho ostrovniho pocitace to je stejne fuk, nebude na nem nic takoveho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny