Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno V čem je hlavní rozdíl koncepce Harvardské a von Neumannovi?

Já jsem byl po letech se podívat na den otevřených dveří na střední školu, kam jsem kdysi chodil. Učí tam, krom klasické elektroniky, také automatizaci. Mají tam i robotickou ruku ABB, ale to jen na demonstraci, prakticky s tím studenti nedělají. Učitel, kterýho studenti považovali za "nabušenýho", každýmu PLC od Siemensu říkal Logo (nejnižší řada PLC od Siemensu). Byl mírně překvapen, když jsem mu oznámil, že to není Logo!, ale S7. Ten učitel umí možná nahrát do toho zařízení program a spustit, ale tam to IMHO končí, protože kdyby to uměl programovat, nebude dělat učitele za pár tisíc, ale ve fabrice by mu přímo podstrojovali.
V bývalé práci jsem měl mladého kolegu, přišel krátce po škole, kde taky studoval automatizaci. PLC na vlastní oči možná viděl, ale nikdy se k tomu přes PC nepřipojili a nezkoušeli obsluhovat. Všechno jen v simulátoru. Sakra, co oni ve škole tlačili do hlavy 4 roky, já jsem musel pobrat v té fabrice za pár týdnů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny