Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor na práci s forografiemi do 5 tisíc

A já se ptám, nebude ten monitor ezizo za 7K jen předražená verze jiný značky

- Ne. EIZO celkove patri mezi castou volbu profesionalu. Pro amatéra foto, jde o zakladni a zcela dostacujici model a cena je zcela obhajena.

svítí prakticky jen modře, takže jakýkoliv IPS pro mě bude asi velký skok

- Podporuje i Less Blue Light, tak by jsi s modrym svetlem nemel mit takovy problém.
- Ten Samsung za 5K, mas na mysli nejaky urcity model ? Podporuje ten Samsung alespon :
Barevný rozsah standartu : sRGB / IEC61966-2.1 ? Minimalni certifikaci TCO Displays 6.0 ? Ma 5 letou zaruku ? Nulovou toleranci 0 pixel ? Jestli ano, tak proc ne.

Viz deskripce:
[spoiler]
Amatérská fotografie – žádný problém
Barevný rozsah monitoru se blíží standardu sRGB IEC61966-2.1, takže monitor okamžitě po vybalení z krabice bez problémů zvládně správně zobrazovat barevné fotografie s barevným rozsahem dle standardu sRGB, aniž by bylo třeba monitor nějakým způsobem kalibrovat a vytvářet tak jeho přesný barevný profil. Zobrazení snímků s rozsahem sRGB je správné dokonce i v prohlížečích bez podpory Správy barev (bez CMS), tedy např. také v internetových prohlížečích nebo dalších aplikacích, které původně ani nebyly primárně určeny pro reprodukci barevných fotografií.

To je velká výhoda zejména pro začátečníky nebo amatéry, kteří nemusí být vždy zcela seznámeni s problematikou barevné reprodukce na moderních širokogamutových monitorech. Pro ještě přesnější barevnou reprodukci fotografií dle standardu sRGB slouží tlačítko sRGB, které navíc automaticky správně nastaví odpovídající teplotu bílého bodu a nastaví automaticky správně gradační křivku.
[/spoiler]

* Jinak s monitory znacky Samsung moc zkusenost nemam a pro to co pisou na internete ses urcite pidit nedosel ;-).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny