Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook pro mámu okolo 8000 Kč

Zdravím, pro mámu bych chtěl notebook, na kterém bude prohlížet internet a sledovat vide na YT. Myslíte, že tento: https://www.alza.cz/hp-250-g7-d5537718.htm?visited=1 (HP250 G7) jí i s pouze 128gb ssd bude stačit, když jí vysvětlím, že jakýkoliv film apod. si bude muset přesouvat na externí disk? pokud máte v podobné cenové kategorii lepšího favorita, tak inspiraci se nebráním. Díky všem.

Změna předmětu, původně: Notebook (host)

Předmět Autor Datum
Za 8K je to jedno, vsetko je to srot, bude tam vhodne dat linux, ten aspon nezere tolik vykonu. Vzhľ…
Mlocik97 07.10.2019 15:51
Mlocik97
Ak je máti dobre na tom so zrakom, nuž bohate stačí táto uhlopriečka. V opačnom prípade jej ber na f… poslední
Nuda 07.10.2019 16:20
Nuda

Za 8K je to jedno, vsetko je to srot, bude tam vhodne dat linux, ten aspon nezere tolik vykonu. Vzhľadom k tomu že len Windows stojí 3000kc tak hardware v nom za tych 4-5k je len srot. Skôr bych šel do repasu.

Ak je máti dobre na tom so zrakom, nuž bohate stačí táto uhlopriečka. V opačnom prípade jej ber na filmy 17" placku s podsvietenou klávesnicou.

SSD na filmy s touto kapacitou tiež bohate a s rezervou stačí.

Samotný W10 po okresaní na systémovom, logickom oddiele zaberie miesto max. 12GiB spolu s prefect ak nepočítam so súbormi v koreni swap, pagefile, indexáciu a hiberfile. Tie sa musia tiež v systéme vypnúť. Takže po rozdelení pevného disku na dva logické oddiely by malo stačiť 25GiB vyhradené na systém Windows 10 x64 bit + browser 32bit. Firefox od Mozilla s doplnkami; uBlock origin, Google Translator for Firefox a PrivacyBadger.

Druhý logický oddiel SSD má s rezervou na vlastné dáta, filmy, foto prípadne na textové súbory vytvorené editoroma MS Office/Word, Adobe PDF.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru